Οι προτάσεις που παρουσίασαν στον Σαμαρά Google και ΖΤΕ

Δύο πολύ σημαντικές για το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας συναντήσεις είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και, πιο συγκεκριμένα, με τον επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ, Hou WeiGui, και τον πρόεδρο της Google, Έρικ Σμίντ.

Όσον αφορά στην συνάντηση με τον επικεφαλής της ΖΤΕ,

έκλεισε συμφωνία ότι η εταιρία θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά το διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της και ότι θα δημιουργήσει και ένα επισκευαστικό κέντρο, επίσης στον Πειραιά.

Από την πλευρά του, ο Έρικ Σμιντ, πρόεδρος της Google, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σεμινάριο για start ups που πραγματοποιεί η εταιρία στην Αθήνα, είπε χαρακτηριστικά «σκεφτόμαστε τις επιλογές μας», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δημιουργήσει τεχνολογικό hub στην χώρα μας.

Παρότι ο κ. Σμιντ δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για το ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημείωσε ότι ο Α. Σαμαράς αντιλήφθηκε τις προοπτικές της χώρας και το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικά ταλέντα που απασχολούνται σε εργασίες κατώτερες των προσόντων τους.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Google προσδιόρισε ως μεγάλες προκλήσεις για την Ελλάδα την εξαφάνιση της γραφειοκρατίας και την διασφάλιση των ξένων επενδυτών για τη συνέχεια της πολιτικής σε ορίζοντα 10ετίας.

Τέλος, επαίνεσε την ελληνική ομάδα της εταιρίας, τονίζοντας ότι είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο, ενώ τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων, χαρακτηρίζοντας ηλίθια την περιοριστική αμερικανική πολιτική για τη μετανάστευση.

The post Οι προτάσεις που παρουσίασαν στον Σαμαρά Google και ΖΤΕ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα