Οι μεγαλοκαρχαρίες δεν είναι εξυγιαντές!

Ωραίες είναι οι αποκαλύψεις για υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό και παίρνουν τους μισθούς τους στις φυλακές ή εκτός φυλακών.

Για όσους ομολογήσουν δεν τίθεται θέμα, για όσους αρνούνται την ενοχή τους υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας το οποίο πρέπει να γίνεται σεβαστό σε ένα κράτος δικαίου.

Φυσικά είμαστε υπέρ της άτεγκτης επιβολής του νόμου και σε αυτές τις παραβάσεις. Όμως ας μη χάνουμε το μέτρο και την αναλογία.

Πολύ πικρές σκέψεις μας δημιουργεί η συστηματική “ανακάλυψη” τέτοιων περιπτώσεων από συγκροτήματα τύπου τα οποία είτε είναι βουτηγμένα

μέχρι το λαιμό στη λίστα Λαγκάρντ, είτε έχουν λεηλατήσει κρατικά χρήματα με τα γνωστά συστήματα εξουσίας και τα δημόσια έργα που αρπάζουν με κάθε άλλο παρά κανονικούς διαγωνισμούς. Τα δισεκατομμύρια που τρώνε πρέπει να μας κάνουν να θρηνούμε περισσότερο από τα χιλιάρικα που χάνουμε στις μεμονωμένες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα των μεγαλοκαρχαριών που παριστάνουν και τους εξυγιαντές και μας βάζουν να χάνουμε το δάσος και να βλέπουμε το δέντρο.

Αυτά και άλλα πολλά θα συζυτήσουμε αύριο Κυριακή στην εκπομπή του Κώστα Ουίλς στους 90,6, 10:00 με 12:00 το πρωί.

Εκεί θα κληρώσουμε και το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Βασιλακόπουλου “ΒΡΩΜΙΚΑ ΡΑΣΑ¨.

Μη χάσετε την εκπομπή!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα