Οι Δήμοι τρέμουν… το δεύτερο κύμα κινητικότητας του Σεπτέμβρη

Η «λίστα» του Σεπτέμβρη, για την περίφημη κινητικότητα, διαθεσιμότητα, κι εν τέλει απόλυση, υπολείπεται κατά 8.300 εργαζόμενους.

Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι σίγουροι είναι 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί για τη διαθεσιμότητα των οποίων, στις 23 Σεπτεμβρίου, έχει ήδη ψηφίσει η βουλή.

Σε ό,τι αφορά την Αυτοδιοίκηση, από τα αρμόδια υπουργεία επιμένουν ότι για τον Σεπτέμβρη η συνεισφορά των δήμων θα περιοριστεί στους δημοτικούς αστυνομικούς και μόνο. Ωστόσο, το ενδεχόμενο οι

ΟΤΑ να ξαναβρεθούν στο στόχαστρο για το δεύτερο κύμα 12.500 διαθέσιμων του Δεκεμβρίου παραμένει ανοιχτό, αν καθυστερήσει η αξιολόγηση των υπηρεσιών και η ενδοδημοτική μετακίνηση υπαλλήλων. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε νέες οριζόντιες περικοπές κατηγοριών εργαζομένων, βάζοντας στο στόχαστρο υπαλλήλους χαμηλών προσόντων που διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ, με πολλούς να δείχνουν προς την κατεύθυνση των σχολικών καθαριστριών.

Εξάλλου, με δεδομένο ότι διαθεσιμότητα και απολύσεις αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία . Οι διαθέσιμοι που τελικώς δεν θα επανατοποθετηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου προσμετρώνται -σύμφωνα με όσα ισχύουν στην παρούσα φάση- στους 15.000 προς απόλυση έως το 2014. Αν όμως παρά τις απαιτήσεις της τρόικας η πλειοψηφία των διαθέσιμων δεν οδηγηθεί εκτός Δημοσίου, τότε ο κίνδυνος νέων ξαφνικών «θανάτων» οργανισμών -στο μοντέλο της ΕΡΤ- παραμένει ορατός.

Γ. Σπ. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα