Οι αρμοδιότητες στο ΥΠΕΚΑ

Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη αναλυτικά, η κατανομή των αρμοδιοτήτων στα πρόσωπα που ηγούνται το υπουργείο Περιβάλλοντος, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος θα προσδιορίζει τη γενική πολιτική του υπουργείου ενώ θα έχει και τη νομοθετική πρωτοβουλία και την εκπροσώπηση του υπουργείου στους

διεθνείς οργανισμούς. Στην ευθύνη του υπάγονται επίσης από τον τομέα της ενέργειας οι αρμοδιότητες για τους υδρογονάνθρακες (έρευνα και εκμετάλλευση) και από τον τομέα του περιβάλλοντος τους οργανισμούς ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το πράσινο ταμείο και η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Καλαφάτης αναλαμβάνει τους τομείς χωροταξίας-πολεοδομίας, δασών, υδάτων, την ειδική γραμματεία επιθεώρησης περιβάλλοντος, την ειδική υπηρεσία διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος για το περιβάλλον, το Κτηματολόγιο
Τις αρμοδιότητες των γενικών διευθύνσεων ενέργειας, φυσικού πλούτου, ελέγχου καυσίμων και τις αρμοδιότητες για τα μεταλλεία θα έχει τέλος ο υφυπουργός Α. Παπαγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα