Οι άλλοι γιατί δεν κάνουν εκλογές;

Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και τώρα τελευταία Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Παντού η κρίση στην οικονομία προκαλεί πολιτικούς τριγμούς, κοινωνικές εντάσεις, διοικητικά αδιέξοδα.

Πουθενά όμως οι πολιτικές κρίσεις δεν οδηγούν στην παρωδία των διαδοχικών πρόωρων εκλογικών αναμετρήσεων.

Μόνο στην Ελλάδα, αμέσως μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, η εκάστοτε αντιπολίτευση διεκδικεί, υποκινώντας λαϊκές αντιδράσεις, νέες εκλογές το συντομότερο

δυνατό.

Τα τελευταία 5 χρόνια οι Έλληνες πήγαν στις κάλπες 5 φορές. Μοναδικό ορατό και ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτών των αλλεπάλληλων πολιτικών αναμετρήσεων ήταν η διόγκωση του κύματος των «αγανακτισμένων» και οι 400.000 ψηφοφόροι που προσέδωσαν πολιτικό μανδύα νομιμότητας στην οργανωμένη ομάδα των Χρυσαυγιτών.

Οι «αγανακτισμένοι» της Πλατείας Συντάγματος και οι «αγανακτισμένοι» της Πλατείας Αγίου Παντελεήμονος έχουν ένα κοινό στοιχείο.

Εκμεταλλεύονται τον θυμό, αξιοποιούν την λαϊκή οργή και δημιουργούν οχλαγωγία που ακυρώνει κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία.

Τίποτα δεν αλλάζει, τίποτα δεν προχωρά γιατί οι κάλπες λειτουργούν όχι ως μέσο έκφρασης της λαϊκής επιταγής αλλά ως μοχλός πίεσης, εκβιασμού και ακύρωσης κάθε εξυγιαντικής και εκσυγχρονιστικής προσπάθειας.

Η κοινωνική αδιαφορία, η πολιτική ημιμάθεια, ο οικονομικός επαρχιωτισμός έχουν επιτρέψει στις μετριότητες να κυβερνούν από το παρασκήνιο και στην αθλιότητα να διεκδικεί συνεχώς ανατροπές στο όνομα φτηνών πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Η χώρα χρειάζεται δουλειές, εκσυγχρονισμό και μεταρρυθμίσεις.

Η αλαζονεία της κάθε προεκλογικής περιόδου απλώς αναβάλλει και ακυρώνει τις προσπάθειες για πρόοδο…

The post Οι άλλοι γιατί δεν κάνουν εκλογές; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα