«Όχι περικοπές σε εκπαιδευτικούς και σχολεία»

Σε συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προεδρείου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι «Δεν θα περικοπούν δαπάνες από τους εκπαιδευτικούς και σχολεία».

Το Δ.Σ του ΔΟΕ ζήτησε από τον υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες, κάνοντας λόγο για αύξηση δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ,

οικονομική στήριξη σχολικών επιτροπών, μισθοί «αξιοπρέπειας για τους εκπαιδευτικούς», οικονομική αναβάθμιση των νέων εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρβανιτόπουλος, έκανε αναφορά στη γενικότερη οικονομικοκοινωνική κατάσταση της χώρας καθώς και στην κατάσταση της εκπαίδευσης, τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί.

«Τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί  θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και επισήμανε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ με δεδομένη την αδυναμία αξιοποίησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα