Ομπάμα προς Πάπα: Είμαι μεγάλος θαυμαστής σας

Στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, τέθηκε το θέμα της καταπολέμησης των ανισοτήτων και της φτώχειας. Μεταξύ αλλων ο Ομπάμα δήλωσε ότι είναι «μεγάλος θαυμαστής του» Ποντίφικα.

Η συνάντηση άρχισε λίγο πριν από τις 11:30 στη βιβλιοθήκη του Αποστολικού Ανακτόρου. «Ευχαριστώ, είναι υπέροχο που σας συναντώ» επανέλαβε δύο φορές ο πρόεδρος Ομπάμα απευθυνόμενος στον Ποντίφικα. Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απάντησε

στα αγγλικά: «Καλωσορίσατε κύριε πρόεδρε». Στη συνέχεια η συνομιλία έγινε παρουσία διερμηνέων, και διήρκησε 52 λεπτά, πολύ παραπάνω σε σχέση με τις συναντήσεις με άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Ο Ομπάμα προσκάλεσε τον Ποντίφικα στον Λευκό Οίκο και του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο, σπόρους από τον κήπο του Λευκού Οίκου. «Αν σας δοθεί ευκαιρία, μπορείτε να έρθετε στον Λευκό Οίκο και να δείτε τον κήπο» είπε παρουσία δημοσιογράφων.

Οι σπόροι, από ποικιλία φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται στον κήπο του Λευκού Οίκου, ήταν μέσα σε ένα κασελάκι φτιαγμένο από δέρμα και ξύλο από τη Βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βαλτιμόρη, που είναι από τους παλαιότερους Καθολικούς Καθεδρικούς Ναούς στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ομπάμα στην Ιταλία, μετά τη συνάντηση με τον ποντίφικα ο Αμερικανός πρόεδρος έγινε δεκτός από τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και μετά ακολούθησε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Η Ιταλία είναι ο τρίτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του αμερικανού ηγέτη, ο οποίος ξεκίνησε από τη Χάγη όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια. Ακολούθησαν οι Βρυξέλλες και η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης – ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε μετά το πέρας της συνόδου ΕΕ-ΗΠΑ ότι ο κόσμος είναι «πιο σίγουρος και πιο δίκαιος όταν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι αλληλέγγυες».

The post Ομπάμα προς Πάπα: Είμαι μεγάλος θαυμαστής σας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα