Ομπάμα: Καταγγέλλει την Ρωσία ότι δεν τηρεί την συμφωνία της Γενεύης

Ο Ομπάμα προειδοποιεί τη Μόσχα με νέες κυρώσεις και κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν «ακούει» τη συμφωνία της Γενεύης που στοχεύει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις, του μετά την υπογραφή της συμβατικής συμφωνίας της Γενεύης για την Ουκρανία, τόνισε ότι μέχρι δεν βλέπει κανένα σεβασμό της συνθήκης, αντιθέτως οι κακόβουλοι ένοπλοι συνεχίζουν να

καταλαμβάνουν κτήρια και να ενοχλούν τον κόσμου που δεν τους υποστηρίζει.

Πρόσθεσε επίσης ότι προτίθεται να κινηθεί κατά όσων δεν συμμορφώνονται με τα κατασταλτικά μέτρα, χωρίς όμως να ορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία που θα λάβουν χώρα οι κυρώσεις.

Η συμβατική συμφωνία της Γενεύης αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπει κυρίως τον αφοπλισμό παράνομων ένοπλων ομάδων, τόσο φιλοδυτικών στο Κίεβο, όσο και φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική χώρα, καθώς και την εκκένωση όλων των κτιρίων που έχουν καταληφθεί.

Ενώ οι τόνοι συνεχίζουν να είναι αυξημένοι ανάμεσα στη Μόσχα και στις δυτικές χώρες, οι οποίες αλληλοκατηγορούνται ότι οργάνωσαν τις ενέργειες των υποστηρικτών τους και ανέπτυξαν δυνάμεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

The post Ομπάμα: Καταγγέλλει την Ρωσία ότι δεν τηρεί την συμφωνία της Γενεύης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα