Ο Βασιλιάς, ο γελωτοποιός και ο «ευγενής ιππότης»

Κάτι ξεκίνησε στραβά….

Σ΄ένα πολύ μικρό, πλην τίμιο κρατίδιο της Χάνσα, ο μέχρι πρότινος εξόριστος άρχοντας ετοιμαζόταν να αναλάβει τα σκήπτρα του Βασιλέα, κατ’ απαίτηση του Λαού και των άλλων δύο Βαρώνων της περιοχής.

Ο νέος Βασιλιάς ήταν πολύ ικανός, δουλευταράς και γνώριζε πολύ καλά οικονομικά. Στοιχείο απαραίτητο για να μπορέσει να επιβιώσει το μικρό, πλην τίμιο, κρατίδιο στην Χανσεατική Ένωση.

Ο Βασιλιάς είχε χρήσει ήδη τους Ιππότες της Στρογγυλής τραπέζης όταν εμφανίστηκε ένας απλός καβαλάρης που ήθελε να γίνει Ιππότης.

Ψηλός, ωραίος, ικανός με τον λόγο και το σπαθί ίππευε ένα κάτασπρο άλογο. Δεν άργησε να κερδίσει την εύνοια του Βασιλιά. Έτσι πολύ γρήγορα τον έκανε Ιππότη του έδωσε και ένα χώρο μέσα στο Παλάτι γι’ αυτόν και για τους ιπποκόμους του και παράλληλα του έδωσε να διοικεί και μία μικρή επαρχία.

Όλοι τον αγαπούσαν. Όλοι; Ε, όχι και όλοι. Ένας από τους παλαιότερους Ιππότες του Βασιλιά τον υπονόμευε. Ο μύθος της εποχής έλεγε ότι ο συγκεκριμένος δεν έφυγε ποτέ από δίπλα του. Ούτε κατά τη διάρκεια της εξορίας του και μάλιστα – λένε πως έκανε μέχρι και τον γελωτοποιό για να διασκεδάζει τον αγαπημένο του αφέντη. Κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι απλά δούλευε σε άλλα Βασίλεια και πήγαινε να τον βρει μόνο όταν ξέμενε από λεφτά, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Ο… γελωτοποιός γκρίνιαζε μονίμως για το χώρο που είχε παραχωρήσει ο Βασιλιάς στον ευγενή Ιππότη διότι ήταν καλύτερος από τον δικό του. Αυτός δείχνοντας το ήθος του και την αγάπη του προς τον Βασιλιά, του παραχώρησε το δωμάτιό του. «Βασιλιά μου, εγώ, χάρη σε σένα και στον πιστό σου συνεργάτη έχω το δικό μου παλάτι, στην επαρχία που μου έδωσες για να διοικώ», του είπε. Ο Βασιλιάς συγκινήθηκε από το μεγαλείο του Ιππότη του και τον αγκάλιασε.

Αυτό ήταν!!!!! Ο πρώην γελωτοποιός και νυν Ιππότης της Στρογγυλής τραπέζης ορκίστηκε να εξαφανίσει τον Ευγενή Ιππότη. Του έστελνε σε καθημερινή βάση στην επαρχία του, ιπποκόμους για να σαμποτάρουν το έργο του. Το χειρότερο όμως που έκανε ο πρώην γελωτοποιός ήταν που πουλούσε εκδούλευση στον πιστό – κατά τ΄αλλα – ιπποκόμο του Ευγενή Ιππότη και μάθαινε τα πάντα για το πρόγραμμα του…..

Θα επανέλθουμε…..
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος

Keywords
Τυχαία Θέματα