Ο Τιτανικός ταξιδεύει ξανά το 2016

Ένα πιστό αντίγραφό του Τιτανικού ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο του ταξίδι γύρω στο 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση ενός Αυστραλού πολυεκατομμυριούχου. Στα χαρτιά βέβαια βρίσκεται ακόμη αυτή η ιδέα και αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα στην Κίνα. Το πρώτο αυτό ταξίδι θα διασχίσει την ίδια διαδρομή του 1912 και ήδη υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να βρούνε εισιτήριο. Τα πάντα φαίνεται πως θα είναι ολόιδια με το ταξίδι εκείνο. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και τα ρούχα που

θα φοράνε οι επιβάτες θα είναι τα ίδια, το μενού του εστιατορίου θα είναι το ίδιο. H ιδέα ανήκει στον μεγιστάνα Κλάιβ Πάλμερ ο οποίος δηλώνει πως θέλει να ξοδέψει τα χρήματα που έχει πριν πεθάνει. «Ο Τιτανικός ήταν το πλοίο των ονείρων. Ο Τιτανικός ΙΙ θα είναι το πλοίο όπου όλα τα όνειρα θα πραγματοποιηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο Κλάιβ Πάλμερ η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 795 εκατομμύρια δολάρια, φέρνοντας τον στην 29η θέση στη λίστα των πλουσιότερων Αυστραλών για το έτος 2012, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο αυθεντικός Τιτανικός ήταν το μεγαλύτερο πολυτελές πλοίο, το οποίο αποκαλούσαν «αβύθιστο». Στο παρθενικό του ταξίδι, έπεσε σε παγόβουνο στις 14 Απριλίου 1912 και βυθίστηκε. Επέζησαν μόλις 700 επιβάτες από τους περίπου 2.200. Το 1997 ο Τιτανικός μπήκε στις ζωές μας μέσω των κινηματογραφικών αιθουσών με την ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Κάμερον και σάρωσε τα Όσκαρ.

Στην παρουσίαση της ιδέας του πλούσιου αυτού άντρα στην Νέα Υόρκη συμμετείχε και η Ελεν Μπέντσιγκερ, δισέγγονη της Μάργκαρετ (Μόλι) Μπράουν που επέζησε από το ναυάγιο.

Keywords
Αναζητήσεις
watch titanikos, τιτανικος 2016
Τυχαία Θέματα