Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά του… χαβιαριού

Παρακέντημα του ΠΑΣΟΚ, Αριστερή του χαβιαριού και αποτυχημένη υποψήφια περιφερειάρχη Aττικής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη Ρένα Δούρου ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Π» μετά την αγωγήύψους 260.000 ευρώ, που κατέθεσε η ίδια εις βάρος του για ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις.

Μάλιστα, ο Α. Ντινόπουλος καλεί την υποψήφια περιφερειάρχη να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο προσελήφθη

στο υπουργείο Αμυνας, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, με ποια κριτήρια έγινε η τοποθέτησή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, ποια ήταν τα καθήκοντά της και για πόσο χρονικό διάστημα παρείχε τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες στον τότε ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ και σήμερα καταδικασθέντα για την υπόθεσητων εξοπλιστικών. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η ίδια, μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα είναι μια αποτυχημένη υποψήφια, ενώ όσον αφορά το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να ψηφιστεί, ο ίδιος εκτιμά ότι στο παρά πέντε δεν πρέπει να χυθεί η καρδάρα με το γάλα.

Στην Άννα Καραβοκύρη

Για όσα δηλώσετε εις βάρος της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, έχετε στοιχεία;

Φυσικά και καλώ την κυρία Δούρου να απαντήσει,στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου, για πόσο ακριβώς χρόνο υπηρέτησε στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και επί ποιου υπουργού… Και, πάνω από όλα, ας μας εξηγήσει τι ακριβώς έκανε, ποιο ήταν δηλαδή το αντικείμενο ενασχόλησής της. Διότι, το πτυχίο της κυρίας Δούρου είναι ένα πτυχίο δασκάλας. Είχε κάνει τα περίφημα μεταπτυχιακά της, όταν προσελήφθη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας; Εκτός αν ήταν αργόμισθη. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και πολύ περισσότερο αν η ίδια νομίζει ότι εκτίθεται στην κρίση των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής.

Πώς απαντάτε στην αγωγή που κατέθεσε εις βάρος σας;

Κατ’ αρχάς, να σας διευκρινίσω πως δεν πιστεύω ότι οι διαφορές μεταξύ δύο πολιτικών λύνονται στα δικαστήρια. Και για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημά σας, η άποψή μου είναι ότι η κυρία Δούρου εκ του πονηρού κάνει αυτή την αγωγή.

Τι εννοείτε εκ του πονηρού; Διότι, η ίδια ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που εκδικαστεί το ποσό των 260.000 ευρώ, αυτό θα δοθεί σε δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής…

Να σας εξηγήσω. Γνωρίζει πολύ καλά η κυρία Δούρου πως όταν εκδικαστεί η αγωγή, χρονικά θα έχουν παρέλθει οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπότε,τα όποια στοιχεία προσκομίσουν στα δικαστήρια εκτιμά ότι δεν θα τη βλάψουν προεκλογικά, διότι θα έχουν παρέλθει οι δημοτικές εκλογές. Κατά τη δική μου εκτίμηση, το αποτέλεσμα θα την αναδείξει ως μια αποτυχούσα υποψήφια για την Περιφέρεια Αττι κής. Αυτό, όμως, που επιχειρεί να κάνει είναι μια «αριστερή κουτοπονηριά». Είναι ξεκάθαρο πως το κάνει για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας. Θέλει να είναι στην επικαιρότητα, θέλει να απασχολεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και, αφού τίμησε τις lifestyle τηλεοπτικές εκπομπές, εξύμνησε τα μεσημεριανάδικα, τώρα επανέρχεται κάνοντας αγωγή στο πρόσωπό μου, για να βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Είναι η αγωνία μιας υποψήφιας, η οποία αντιλαμβάνεται ότι ο πολιτικός της λόγος δεν πείθει. Οταν έχεις μια υποψήφια, η οποία χωρίζει τα σκουπίδια σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά… καταλαβαίνετε. Η κυρία Δούρου παίζει με τα μίντια και αυτό είναι χαρακτηριστικό όλων εκείνων που ανήκουν στην… Αριστερά του χαβιαριού.

Ο χαρακτηρισμός «Αριστερή του χαβιαριού» είναι βαρύς, διότι η κα Δούρου ποτέ δεν έκρυψε ούτε κρύφτηκε πίσω από την αριστερή της ιδεολογία. Μάλιστα, είναι μία εξ αυτών που έχει καταγγείλει πολλές φορές και δημόσια τον καπιταλισμό και, κατά συνέπεια, τη μνημονιακή πολιτική.

Ναι, βεβαίως, χαρακτηριστικό γνώρισμα των «Αριστερών του χαβιαριού» είναι ότι εκμεταλλεύονται τα θετικά του καπιταλισμού, αλλά ταυτόχρονα τον καταγγέλλουν. Καταγγέλλει τον καπιταλισμό, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει το πρώην υπουργείο Αμυνας, τα εξοπλιστικά, η ίδια όμως αποτελεί ένα παρακέντημα του ΠΑΣΟΚ για αρκετά χρόνια. Ας μη γελιόμαστε, ο Συνασπισμός τι ήταν;Ενα παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ ήταν. Και να τονίσω ότι στην Ευρώπη αυτή είναι η πιο απεχθής μορφή της Αριστεράς κι αυτό εκτιμώ πως σύντομα θα αποτυπωθεί και στην ελληνική πραγματικότητα στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Εφόσον αναφερθήκατε στις ευρωεκλογές και προδικάσατε ότι η Ρένα Δούρου θα κριθεί ως αποτυχημένη υποψήφια στις κάλπες της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα ήθελα τη δική σας γενικότερη εκτίμηση για το αποτέλεσμα της διπλής εκλογικής αναμέτρησης.

Το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ θα δώσει μια σκληρή μάχη και για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τις ευρωεκλογές, διότι είναι η παράταξη της Ευρώπης, είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ, όταν κάποιοι φώναζαν « ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Είμαστε εμείς που εκπροσωπούμε την ευρωπαϊκή προοπτική, που δίνουμε την ευρωπαϊκή σφραγίδα και την ευρωπαϊκή σιγουριά. Είμαστε εμείς που κρατήσαμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία. Σύντομα, οι πολίτες, με την ψήφο τους, θα επιλέξουν αν θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη ή θέλουν τις τριτοκοσμικές περιπλανήσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βενεζουέλα στην Αργεντινή.

Ποια στάση θα κρατήσετε απέναντι στην κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής;

Εδώ όλοι πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα, διότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο. Είναι ένα διακύβευμα, όσον αφορά και την προοπτική αυτής της κυβέρνησης και την ολοκλήρωση μιας τεράστιας προσπάθειας με πολλές θυσίες που έχουν κάνει οι Ελληνες πολίτες. Τώρα αυτή η προσπάθεια φτάνει στο τέλος της και ο καθένας μας δεν έχει το δικαίωμα να κλοτσήσει την… καρδάρα με το γάλα.

The post Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά του… χαβιαριού appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα