“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακυρώσει το μνημόνιο”

«Υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια», δήλωσε ο Στέφανος Μάνος, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συνασπισμού Δράση-Δημιουργία ξανά!-ΦΙΣ, την Τετάρτη στο Γκάζι, κατηγορώντας Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Επίσης,

 πρόσθεσε : “η Ελλάδα ζει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της και στις 18 Ιουνίου θα προβάλει η πραγματικότητα.” Όπως προέβλεψε,  ο επικεφαλής της Δράσης  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διακινδυνεύσει να ακυρώσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, διότι θα θέσει σε κίνδυνο τα απίστευτα προνόμια των προστατευομένων του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει, από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, την πατρωνία του συνδικαλιστικού κατεστημένου», ανέφερε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιορίσει τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα . Αντίθετα, προέβλεψε ότι θα αυξήσει τα προνόμια του κατεστημένου στο δημόσιο τομέα και γι αυτό θα προχωρήσει σε κατακόρυφη αύξηση της άμεσης φορολογίας, όπως υπόσχεται στο πρόγραμμά του.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τόνισε ότι η ευθύνη που φέρουν για την κατάντια της Ελλάδας είναι ανυπολόγιστη, ότι συνεχίζουν τα ίδια και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να θεριεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ακραία κόμματα.

«Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για την παραμονή μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη και θα στηρίξει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα. Τη μείωση του δημόσιου τομέα, τη βαθιά απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και την επίσης βαθιά ασφαλιστική μεταρρύθμιση», επισήμανε αναφέροντας την κεντρική θέση του κόμματος του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών, τονίζοντας:”«Δεν είναι οι σαχλαμάρες περί του μνημονίου, αλλά η αποκατάσταση της ισορροπίας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ των προνομιούχων του Δημοσίου και των μη προνομιούχων παραγωγικών τμημάτων της κοινωνίας». Ως προς το μνημόνιο ΙΙ, πρόσθεσε ότι μετά από την τρίμηνη εκλογική αναταραχή έχει καταντήσει “κουρελόχαρτο” και θα χρειαστεί να διαμορφωθεί ένα νέο που θα λάβει αναγκαστικά υπόψη του τη νέα (και χειρότερη) πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα