Ο ρατσισμός στα παιδικά παιχνίδια

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση του γνωστού πολυεθνικού σούπερ μάρκετ «Τέσκο», που με τον τρόπο του σπέρνει το ρατσισμό ακόμα και στις καρδιές των μικρών παιδιών…

Μπορεί να ακούγεται για κάποιους γελοίο, αλλά ο ρατσισμός προβάλλεται και μέσα από τα παιδικά παιχνίδια, όταν μια μαύρη κούκλα πωλείται φθηνότερα από μια άσπρη κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η άσπρη κούκλα είναι πιο αγαπητή από μια μαύρη!

Η 22χρονη Χόλι Μπέκετ έπαθε σοκ όταν πήγε να αγοράσει μια κούκλα για την κόρη της και συνειδητοποίησε

πως η μαύρη πωλούνταν φθηνότερα από την άσπρη.

Παρά το γεγονός ότι οι κούκλες έχουν διαφορετικά ονόματα, η άσπρη ονομάζεται «Το αξιαγάπητο μωρό μου» και η μαύρη «Το όμορφο μωρό μου», είναι ουσιαστικά ίδιες, απλώς έχουν διαφορετικό χρώμα και φορούν διαφορετικά ρουχαλάκια.

Η Χόλι-πρώην υπάλληλος του Τέσκο- ανέφερε πως είναι αισχρό να πρέπει να πληρώσει παραπάνω για να αποκτήσει μια άσπρη κούκλα.

Σημείωσε δε πως όταν παραπονέθηκε στους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ, προσπάθησαν να της πουλήσουν την άσπρη κούκλα στην ίδια τιμή με την μαύρη.

«Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, αλλά το γεγονός ότι η διαφορά τιμής δίνει την εντύπωση ακόμα και στα παιδιά ότι η άσπρη κούκλα έχει μεγαλύτερη αξία από μια μαύρη», αναφέρει η Χόλι.

Ο εκπρόσωπος του Τέσκο από μέρους του δήλωσε ότι: Αυτό συνέβη επειδή η μαύρη κούκλα βγήκε στην αγορά μετά την άσπρη.

«Οι μαύρες κούκλες πωλούνται σε τιμή γνωριμίας προς το παρών», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι γεγονός πως οι έγχρωμοι άνθρωποι ένιωθαν υποτιμημένοι στις ΗΠΑ για χρόνια και ακόμα και τώρα είναι υποτιμητικό μια μαύρη κούκλα να πωλείται φθηνότερα.

Οι άνθρωποι του Τέσκο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως οι δυο κούκλες θα πρέπει να πωλούνται στην ίδια τιμή.

Μπορεί να μην είχαν σκοπό να περάσουν ένα ρατσιστικό μήνυμα, αλλά για τους έγχρωμους ανθρώπους έτσι φαίνεται…

Keywords
Αναζητήσεις
ρατσιστικα παιχνιδια, ρατσιστικά παιδικα παιχνιδια
Τυχαία Θέματα