Ο πρωινός καφές του ΠΑΣΟΚ με απώλειες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πως αρχίζει να κάνει ανάκληση στο παρελθόν και ειδικότερα στους προκατόχους του και με το τελευταίο σημάδι προσαρμογής σε τετριμμένες ηγετικές συνήθειες που έδειχνε να μη χωράνε, είναι ο πρωινός καφές.

Δηλαδή, η καθημερινή προεπισκόπηση της ημέρας από έναν στενό κύκλο συνεργατών-πρακτική που ο Κώστας Σημίτης

είχε αναγάγει σε βασική μέθοδος διακυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος θα παρίσταται απαραιτήτως κάθε Δευτέρα και μια ακόμη μέρα της εβδομάδας, ανάλογα με το πρόγραμμά του. Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου καλούσε για καφέ και ο ίδιος δεν πήγαινε.

Ο πρωινός καφές του κ. Βενιζέλου, πάντως, θα είναι ο πιο ολιγομελής της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ. Σταθεροί και αμετακίνητοι, με συγκεκριμένους ρόλους, είναι: ο Φίλιππος Σαχινίδης, αρμόδιος για την παρακολούθηση της κυβερνητικής πολιτικής, ο Πάρης Κουκουλόπουλος που είχε τα οργανωτικά του κόμματος, ο Γιάννης Μανιάτης με την ευθύνη της Βουλής και η Φώφη Γεννηματά με τον Δημήτρη Καρύδη για τα επικοινωνιακά, τα ΜΜΕ και τα παρεμφερή. Εκ περιτροπής, καλούνται κι άλλοι ανάλογα με το θέμα της ημέρας.

Παρόλα αυτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει  να βάλλει κατά τις Χρυσής Αυγής.  Σήμερα θα συζητήσει με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προτάσεις για να αντιμετωπιστούν θεσμικά οι έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Ακούγεται ότι ως συνταγματολόγος έχει κατά νου κάποιες συγκεκριμένες ιδέες για τον κανονισμό της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα