Ο “Παπ” ξανατιμώρησε τον ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την κακή διαχείριση του ματς μετά το 1-0 του Τοτσέ στο 74΄και έτσι πέταξε άλλους δυο βαθμούς στο ΟΑΚΑ παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στον Πανθρακικό.

Οι «πράσινοι» ήταν καλοί για περίπου 20 λεπτά στο β’ ημίχρονο. Προηγήθηκαν με τον Τοτσέ στο 74′ και εκεί που κάποιος θα περίμενε πως θα διαχειρίζονταν καλά το προβάδισμα αυτό, υπέπεσαν σε σωρεία ατομικών

και ομαδικών λαθών με αποτέλεσμα να δεχθούν την ισοφάριση από τον «Παπ» και να χάσουν το τρίποντο.

Ο Παπαδόπουλος ήταν στο σημείο που έπρεπε στο 85′ για να «τιμωρήσει» για 2η φορά μέσα στη σεζόν τους «πράσινους», όπως είχε κάνει και στο 1-0 του α΄ γύρου στην Κομοτηνή.

Από μία καλή φάση, ζήτησε πέναλτι ο Πανθρακικός

Από μία καλή φάση είχαν στο πρώτο 20λεπτο Παναθηναϊκός και Πανθρακικός με την ομάδα της Κομοτηνής να δικαιούται να φωνάζει και για τη φάση του 15′, όπου ο ρέφερι, Δελφάκης δεν είδε το σπρώξιμο εντός περιοχής του Σπυρόπουλου στον Μίνγκα.

Οι φιλοξενούμενοι, λοιπόν, απείλησαν πρώτοι στο ματς παρά το γεγονός ότι δεν είχαν την κατοχή και τον έλεγχο. Στο 16′ ο Βαϊρουά με εξαιρετικό σουτ, υποχρέωσε τον Καρνέζη να επιστρατεύσει τα ρεφλέξ του για να αποσοβήσει τα χειρότερα με τον Παναθηναϊκό να απαντά δυο λεπτά αργότερα.

Ηταν το 18′, όταν ο Τοτσέ σέρβιρε την μπάλα στον Ζέκα, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Κουτσόπουλο, σούταρε άουτ με το 0-0 να παραμένει. Εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ματς, είχε την κατοχή, όμως του έλειπε η φάση. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Πανθρακικού, ο οποίος ξεπέρασε αναίμακτα και την αλλαγή πλευρών ανάμεσα σε Μαυρία και Σισοκό με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει χωρίς σκορ.

Προβάδισμα με Τοτσέ

Στο πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας με ποσοστό 61%, ωστόσο δεν μπορούσε και πάλι να απειλήσει τον Πανθρακικό. Οι «πράσινοι» έδειχναν ανίκανοι να φθάσουν με αξιώσεις στο τέρμα του Κουτσόπουλου πλην του 58′, όπου υπήρχε υποψία ευκαιρίας με σουτ του Τοτσέ.

Στο 64′, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτο να απειλήσει σοβαρά την εστία της ομάδας της Κομοτηνής. Ηταν η φάση που δημιουργήθηκε από τα πόδια του Ζέκα με τον Τοτσέ στο ύψος της μικρής περιοχής να πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα, όμως, να περνά μόλις άουτ. Ηταν εμφανές πως μετά το 60′ και για περίπου ένα πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσει ταχύτητα ψάχνοντας το γκολ κόντρα σε έναν Πανθρακικό που ήταν δεμένος στα μετόπισθεν, όμως δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει αξιόλογη αντεπίθεση.

Στο 74′, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Τοτσέ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ζέκα και με εξαιρετικά δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Κουτσόπουλο δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Επί της ουσίας σ’ αυτό το χρονικό σημείο ο Ισπανός απένεμε δικαιοσύνη με δεδομένο πως οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι εντός αγωνιστικού χώρου.

Ισοφάριση από «Παπ»

Ο Πανθρακικός προσπάθησε να αντιδράσει και σε τρεις περιπτώσεις άγγιξε την ισοφάριση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι… Στο 76′ ο Λουσέρο και στο 80′ ο Παπαδόπουλος σε δυο, μάλιστα, περιπτώσεις με την πρώτη να νικιέται από τον Καρνέζη απείλησαν την «πράσινη» εστία με γκολ, το οποίο, όμως, δεν ήρθε.

Το 1-0 παρέμενε, όμως στο 85′ τα πάντα άλλαξαν. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη εκτίμηση του Ορέστη Καρνέζη σε σέντρα από δεξιά και από πλάγια θέση με εξαιρετική κεφαλιά διαμ΄ροφωσε το τελικό 1-1. Ένα αποτέλεσμα που έμελλε να μην αλλάξει, αν και στις καθυστερήσεις αμφότερες θα μπορούσαν να σκοράρουν.

Στο 93′ με τον Μίνγκα ο Πανθρακικός και στο 94′ με τον Κουίνσι ο Παναθηναϊκός άγγιξαν το δεύτερο γκολ που θα χάριζε το τρίποντο στις ομάδες τους, όμως εν τέλει δεν τα κατάφεραν. Ετσι το 1-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)

ΣΚΟΡΕΡ: 74′ Τοτσέ – 85′ Παπαδόπουλος

ΔΟΚΑΡΙΑ: -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 40′ Μπουμσόνκ, 90+’ Ζέκα – 26′ Παπαδόπουλος, 87′ Μπαϊκαρά, 89′ Λουσέρο

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (63′ λ.τρ. Κουίνσι), Τοτσέ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (67′ Μουνάφο), Καστσελάν, Παπαδόπουλος (89′ Κυβελίδης), Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκα, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης (79′ Κοντογουλίδης).

Πηγή: sentragoal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα