Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαβάζει karfitsa στο ΥΜΑΘ! (φωτο και βίντεο)

Το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα πλαίσια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των αρχών, ενώ υπήρξαν χορωδίες και γενικός σημαιοστολισμός, με αφορμή και το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων. Ο Παναγιότατος φύτεψε στην αυλή του Διοικητηρίου ένα κυπαρίσσι εις ανάμνηση της επίσκεψης του στο υπουργείο.

Προηγουμένως ξεναγήθηκε από τον ίδιο το Θεόδωρο Καράογλου στην έκθεση κειμηλίων του

1940 που αναμένεται να εγκαινιαστεί ανήμερα του Αγίου Δημητρίου από τον Κάρολο Παπούλια, συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και πλήθος κληρικών της ανώτατης ιεραρχείας.

Παρών ήταν ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας.

Αξιόλογη ήταν η παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού στην υποδοχή του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας παρίσταντο οι δήμαρχοι Πυλαίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Μπίκος, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο δήμαρχος Δέλτα κ. Γλώσσης, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης και άλλοι.

Ο κκ. Βαρθολομαίος είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να διαβάσει… Karfitsa.

The post Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαβάζει karfitsa στο ΥΜΑΘ! (φωτο και βίντεο) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα