Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ εγκαταλείπει την ευρωβουλή… για το ποδόσφαιρο!

Εγκαταλείπει την ενεργό πολιτική ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, καθώς τον κέρδισε… το ποδόσφαιρο! Πράγματι, ο Γάλλος πολιτικός αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα πολιτικά δρώμενα, ώστε να αφιερωθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα που διοικεί.

Όπως ανακοίνωσε ο 69χρονος ευρωβουλευτής, δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες ευρωεκλογές και χαρακτήρισε τη τελευταία ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ως μία «συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή» αλλά, όπως είπε, «έχει έρθει η ώρα να περάσει η σκυτάλη στη νέα γενεά».

«Είκοσι

χρόνια της ζωής μου φθάνουν στο τέλος τους. Και κοιτάω μπροστά και δεν μπορώ να μην σκέφτομαι: θα υπάρξουν άραγε ακόμη 20 χρόνια; Πολύ ενοχλητική σκέψη» είπε.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ θα ασχοληθεί με την μικρή ποδοσφαιρική ομάδα που διοικεί από το 2012, η οποία «συγκεντρώνει πρόσωπα από διαφορετικές γειτονιές, εθνικότητες και κοινωνικές ομάδες». Μάλιστα, στα σχέδιά του περιλαμβάνονται και η συγγραφή ενός βιβλίου για την εβραϊκή του ταυτότητα και το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ για το ποδόσφαιρο.

Μία από τις ηγετικές μορφές του γαλλικού Μάη του ’68, ο Κον Μπεντίτ απελάθηκε από τη Γαλλία για τον ρόλο του στο φοιτητικό κίνημα και δεν του επετράπη να επιστρέψει παρά μόνο δέκα χρόνια αργότερα.

Αφού έγινε μέλος των Γερμανών Πρασίνων εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο το 1994. Με τη διπλή του υπηκοότητα και τη γλωσσομάθειά του, ο φεντεραλιστής Κον Μπεντίτ αποτέλεσε τον ιδανικό «κράχτη» του σκοπού της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί δύο ολόκληρες δεκαετίες.

Ο συνάδελφος και φίλος του Ζοζέ Μποβέ είπε ότι ο Κον Μπεντίτ «ήταν η ενσάρκωση της Ευρώπης».

The post Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ εγκαταλείπει την ευρωβουλή… για το ποδόσφαιρο! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα