Ο ναζιστής εφοπλιστής με τον… Εβραίο συνέταιρο και τον αριστερό συνεργάτη

Το κουβάρι των χρηματοδοτών της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι μπορεί να αρχίσουν να ξετυλίγουν το ΣΔΟΕ και η ΕΛ.ΑΣ., αρκεί να πέσει φως στην εν γένει δράση και συμπεριφορά του εφοπλιστή Τάσου Πάλλη.

Των Γιάννη Βασιλακόπουλου – Γιώργου Μαρή

Ο αξιότιμος κ. Πάλλης, γνωστός από παλιά στην Ασφάλεια, στην Αστυνομία

και σε όλες τις ενδιαφερόμενες Αρχές για την αγάπη του στα όπλα, στο εύκολο χρήμα και στους ναζί, δεν εξέπληξε, όταν ενώ τον αναζητούσε η Αστυνομία -που στο μεταξύ είχε βρει στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο- είχε εξαφανιστεί.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν τις σχέσεις του με άλλους κορυφαίους του εφοπλιστικού και ναυτιλιακού λόμπι να αποτυπώνουν τα ίχνη του χρηματοδότη ή εκ των χρηματοδοτών της Χρυσής Αυγής. Δεν ήταν τυχαίο το υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του: βαρέα όπλα, αλλά και ναζιστικά σύμβολα. Για τις Αρχές δεν είναι τυχαίο ούτε το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει ιδρύσει στην περιοχή των Μεσογείων (στα όρια του Κορωπίου) ένα μουσείο όπου εκθέτει βαρύ οπλισμό όλων των εποχών, ξεκινώντας από τον οπλισμό αρματολών και κλεφτών το 1821 και καταλήγοντας στα πιο σύγχρονα βαριά όπλα των μεγαλύτερων στρατών του κόσμου.

Η δραστηριότητα του κ. Πάλλη ήταν όχι μόνο ποικίλη αλλά και διακλαδωμένη, έτσι ώστε να φαίνεται ο κύκλος των υψηλών διασυνδέσεων που διατηρούσε πάντα. Είναι χαρακτηριστικό πως αποτελεί έναν από τους στενότερους συνεργάτες του ήδη έγκλειστου επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη, ήταν μέτοχος μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας και φρόντιζε να περιτριγυρίζεται από σημαίνοντα πρόσωπα στις δουλειές του. Ένα από αυτά, ο βουλευτής Μεσσηνίας, πρώην του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος, Οδυσσέας Βουδούρης, φέρεται σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας «Pallis Foundations» ως μέλος του Δ.Σ.

Νομικοί κύκλοι, μιλώντας στο «Π», διευκρίνισαν ότι ο κ. Βουδούρης, δραστήριο μέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα και πολύ καλός γιατρός στην περιοχή του, σύμφωνα με τα λεγόμενα ανθρώπων που τον γνωρίζουν καλά, έπαψε από ένα σημείο και μετά να εμφανίζεται ως εμπλεκόμενος στην εν λόγω εταιρεία.

Έριχνε γέφυρες

Ο κ. Πάλλης, συναντώντας λίγους μήνες νωρίτερα έναν άλλο σημαντικό παράγοντα της ελληνικής ναυτιλίας, έσπευσε να του δείξει με καμάρι το… μουσείο όπλων που διατηρούσε στο Κορωπί. Γεγονός είναι ότι τότε, στην προσπάθειά του να ανοίξει γέφυρες συνεργασίας με τον εν λόγω εφοπλιστή, σύστησε ως άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κάποιον κ. Καλλιμάνη. Ο συγκεκριμένος κύριος, την ημέρα που έγινε η μεγάλη έρευνα από την οποία βγήκε και ο «λαγός» του οπλοστασίου στο σπίτι του στη Βούλα, αναζητείτο εναγωνίως από παλιούς του γνώριμους και ένα κινητό, το οποίο είχαν στη διάθεσή τους, δεν απαντούσε ποτέ.

Εχει ενδιαφέρον το ότι αναζητώντας στα «χνάρια» του Πάλλη τις σχέσεις χρηματοδοτών από τον ναυτιλιακό χώρο με τη Χρυσή Αυγή, οι Αρχές «σκόνταψαν» σε μια λεπτομέρεια – αλλά σημαντική λεπτομέρεια. Η οικογένεια Ρέστη έχει διακριθεί και για τη συμμετοχή της στο ελληνοεβραϊκό συμβούλιο. Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, δραστήριο μέλος και πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αριθμεί 265 μέλη, είναι ταυτόχρονα μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου, ενώ κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Επίσης, έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής.

Η ψύχωση

Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν καλά λένε ότι ο κ. Πάλλης είχε ψύχωση από παλιά τόσο με τα όπλα όσο και με τα ναζιστικά σύμβολα. Και εδώ η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη: Ένας εφοπλιστής μικρομεσαίου μεγέθους που αγαπά τους ναζί φέρεται ως συνεργάτης μελών του ελληνοεβραϊκού συμβουλίου, εμπιστεύεται έναν δυναμικό αριστερό γιατρό ως μέλος του Δ.Σ. μιας εταιρείας του με ανθρωπιστικό περιεχόμενο. Επιπλέον, συνιστά στενό συνεργάτη δυναμικών στελεχών του ελληνοεβραϊκού συμβουλίου και υπογράφει ως μέτοχος την έκδοση μιας εφημερίδας που όλοι ξέρουμε ότι ανήκει στο «δημοκρατικό τόξο».

Περίεργα πράγματα είναι όλα αυτά και γεννούν ερωτήματα που περιμένουν άμεση και πειστική απάντηση. Πολλώ δε μάλλον, που τώρα στη διάρκεια της έρευνας που αφορά τη Χρυσή Αυγή οι πληροφορίες του «Π» μιλούν για χρηματοδότη τής κατά τη Δικαιοσύνη εγκληματικής οργάνωσης που προέρχεται από τον ναυτιλιακό χώρο συνιστώντας μάλιστα και ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ρέστης, ήδη προφυλακισμένος και αναμένοντας τουλάχιστον άλλες πέντε επιβαρυντικές γι’ αυτόν υποθέσεις, θα πρέπει ίσως να απαντήσει τι ήξερε για τη δράση, τις ιδέες και τις διασυνδέσεις του στενού του συνεργάτη. Θα έχει, επίσης, ενδιαφέρον σχετικές απαντήσεις για όλα αυτά να δώσει και ο αριστερός ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, όχι γιατί εμπλέκεται σε κάτι, αλλά διότι η παρουσία του δίπλα σε έναν άνθρωπο που αποκαλύπτεται σήμερα ότι είχε αυτήν τη δράση, για την οποία άλλωστε διώκεται, τον κάνει ίσως γνώστη πραγμάτων που οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε και χρήσιμων στοιχείων που είναι προφανές πως μπορούν να συμβάλουν θετικά τόσο στην έρευνα των Αρχών όσο και στην προσπάθεια πολιτείας και κοινωνίας να απαλλάξουν την Ελλάδα από το νεόκοπο άγος του νεοναζισμού.

Μπλεγμένος σε απαγωγή και σε υπόθεση απάτης

Ο Αναστάσιος Πάλλης έχει και άλλες εκκρεμότητες ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, καθώς ο «φρουρούμενος υπόδικος» εμπλέκεται σε απαγωγή Αγγλου υπηκόου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η προκλητική αστυνομική «προστασία», την οποία φέρεται να απολαμβάνει ο υπόδικος κ. Πάλλης, αναδείχθηκε μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Νταβλούρος.

Στην ερώτηση, αρχικά, επισημαίνονται οι «αξιοθαύμαστες» ιδιότητες του πρώην στρατιωτικού, ο οποίος σε μια δεκαετία «δήλωνε εφοπλιστής, ενώ δεν έχει πλοία, δήλωνε δικηγόρος, ιδιότητα που ουδέποτε είχε, στο σκάνδαλο Τοπλού, ιδιοκτήτης Πολεμικού Μουσείου με έδρα περιοχή άλλη από εκείνη που αναφέρεται στο ιδρυτικό καταστατικό και, τέλος, φέρεται εμπλεκόμενος στην υπόθεση απαγωγής του Βρετανού υπηκόου Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι, η οποία καταγγέλθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2012».

Οι πληροφορίες λένε ότι η γρήγορη οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του Αναστάσιου Πάλλη, η οποία έχει αφήσει πολλούς από εκείνους που παρατηρούν την «ανέλιξή» του με ανοιχτό το στόμα, βασίζεται στο ρητό «ό,τι δηλώσεις, είσαι».

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 1998 ήταν υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να αυτοχαρακτηρίζεται «εκδότης» και «εφοπλιστής».

Και απάτες;

Μαζί, όμως, με τη δυσεξήγητη οικονομική ανέλιξη, ο Αναστάσιος Πάλλης άρχισε να αφήνει και τα σημάδια για μια σειρά από «απάτες» στις οποίες φέρεται να έχει πρωταγωνιστήσει.

Η πλέον χαρακτηριστική είναι εκείνη του ΟΤΕ. Η υπόθεση της τηλεπικοινωνιακής απάτης, γνωστή και ως το «σκάνδαλο των ροζ κλήσεων» εξακολουθεί να «λιμνάζει» στην ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο γραφείο του 9ου τακτικού ανακριτή οκτώ χρόνια μετά τη μηνυτήρια αναφορά, την οποία είχε καταθέσει στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τον Δεκέμβριο του 2005, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης. Οι διώξεις αφορούν το αδίκημα της απάτης, ενώ από το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι ο κ. Πάλλης και οι συνεργάτες του κατάφεραν να στήσουν μια καλοστημένη κομπίνα, η οποία προκάλεσε στον Οργανισμό ζημιά τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Με την κομπίνα εξαπάτησαν χιλιάδες συνδρομητές που κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για «ροζ κλήσεις» τις οποίες, όμως, δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ.

Προηγουμένως, ο κ. Πάλλης είχε προλάβει να εμπλακεί και στην υπόθεση της Μονής Τοπλού, καθώς εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος, αλλά και δικηγόρος(!) της αγγλικής εταιρείας Loyalward, η οποία προσπάθησε να αγοράσει σκανδαλωδώς 26.000 στρέμματα στην Κρήτη.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ από το Παρασκήνιο που κυκλοφορεί

The post Ο ναζιστής εφοπλιστής με τον… Εβραίο συνέταιρο και τον αριστερό συνεργάτη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα