Ο Μουσολίνι σε… απόδειξη!

Ένας νεαρός σερβιτόρος με ένα τατουάζ σβάστικα στο μπράτσο τακτοποιεί τα ποτήρια στον πάγκο. Πίσω του βρίσκονται κρεμασμένες στον τοίχο φωτογραφίες του Μουσολίνι, ημερολόγια αφιερωμένα σε εκείνον, αναμνηστικά με το πρόσωπό του…

Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα δει αν επισκεφθεί την καφετέρια-ιερό του Ντούτσε, στο λιμάνι του Μπάρι, όπου ο πελάτης αφού πιει τον εσπρέσο του θα λάβει τη νόμιμη απόδειξη για την κατανάλωσή του, από την οποία δε θα μπορούσε να λείπει η εικόνα του Μπενίτο Μουσολίνι.

Με απογοήτευση η συντάκτρια της εφημερίδας La Repubblica, Φραντσέσκα Ρούσι, διαπιστώνει

ότι οι θαμώνες της καφετέριας δεν είναι ηλικιωμένοι που νοσταλγούν τα χρόνια του φασισμού, αλλά νέοι άνθρωποι, οι οποίοι νιώθουν υπερηφάνεια που πίνουν τον καφέ τους στον χώρο γεμάτο με κειμήλια από τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία της Ιταλίας.

Κρατώντας στο χέρι του την απόδειξη με την εικόνα του Ντούτσε, ένας τουρίστας από το Μιλάνο είπε σοκαρισμένος στη δημοσιογράφο: «Δε μπορώ να το πιστέψω. Πριν πάρω το πλοίο με προορισμό την Ελλάδα, αγόρασα δύο αναψυκτικά.

Βγαίνοντας έξω τακτοποίησα το πορτοφόλι μου και αντιλήφθηκα ότι η απόδειξη έφερε εικόνα του Μουσολίνι. Αναρωτιέμαι: είναι φυσιολογικό αυτό; Ενοχλήθηκα πάρα πολύ. Νιώθω πολύ περίεργα».

Ο ταξιδιώτης, όμως, δεν έμεινε άπραγος, καθώς επικοινώνησε αμέσως με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτών, καταγγέλλοντας το περιστατικό.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη καφετέρια προκαλεί με την…ιδιαίτερη διακόσμησή της.

Στο παρελθόν και έπειτα από καταγγελίες, η ιταλική αστυνομία είχε επιβάλει να αφαιρεθούν αντικείμενα από τα ράφια, αλλά και γκλομπς που βρίσκονταν στον χώρο, χωρίς ωστόσο να επιβάλλουν ποινές για το γεγονός ότι προωθείται ο φασισμός με αυτό τον τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα