Ο Καλατράβα σε δίκη για το έργο-«μπούρδα»!

Του Γιάννη Ντάσκα

Ποιό μέλλον μπορεί να έχει μια φτωχή χώρα όταν πληρώνει μια ιδέα ενός “διακοσμητή” για 4,5 εκατομμύρια ευρώ;

Ποιό μέλλον μπορεί να έχει μια φτωχή χώρα όταν πληρώνει ένα έργο διακόσμησης με αρχικό προϋπολογισμό 87,5 εκατομμύρια ευρώ τελικά 375 εκατομμύρια χωρίς να υπάρχει κανείς ιδιαίτερος λόγος;

Τα ερωτήματα δεν τα θέτουμε εμείς αλλά το… έγκυρον «ΒΗΜΑ», γνωστό και από τη διαφήμιση “για να ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου”.
Πότε και για ποιόν χτυπά η καμπάνα της κακοδιαχείρισης και μεγάλης αρπαχτής;

Θέτει το ερώτημα στο σημερινό «ΒΗΜΑ της Κυριακής» και

τη μεγάλη αρπαχτή κατά το «ΒΗΜΑ» έκανε ο Καλατράβα. Αυτός για μια “ιδέα” αυτό το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, και ΑΧΡΗΣΤΟ και ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ τόξο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και μια επίσης ΑΧΡΗΣΤΗ και πανάκριβη γεφυρούλα, μικρογραφία του τόξου στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μεσογείων με την Κατεχάκη.

Ο Σαντιάγκο Καλατράβα είχε αρχικά συμφωνήσει να πάρει αμοιβή γι’ αυτή την “κοτσάνα” το ιλιγγιώδες ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ ,δηλαδή το 5% του αρχικού προϋπολογισμού του ΟΛΟΥ έργου.

Όπως σημειώνει το ΒΗΜΑ ο Καλατράβα ήρθε στην Αθήνα ΜΙΑ και Μοναδική φορά να εισπράξει την αμοιβή του και τα υπόλοιπα τα ανέθεσε σε 10μελή ομάδα επιστημόνων!..

Γιατί έκανε ρεπορτάζ τώρα το «ΒΗΜΑ»; Διότι ο Καλατράβα πάει κατηγορούμενος στις 13 Νοεμβρίου 2013 στη Βενετία από το Δήμαρχο της Βενετίας. Του ζητούν να επιστρέψει εντόκως 4 εκ. ευρώ γιατί είναι κακότεχνο και γιατί κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Βενετίας και όχι όλης της Ιταλίας θα πληρώνουν τεράστια ποσά για συντήρηση.

Στο ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑΤΟΣ» αναφέρεται ΜΟΝΟ ο Καλατράβα και ουδείς άλλος. Ομως το ποσό των 87,5 εκ. ευρώ που ήταν αρχικά για τις «καλατράβειες παρεμβάσεις» εκτοξεύτηκε στα 375 εκ. . Ποιοί πήραν το επιπλέον ποσό; Με ποιά αιτιολογία; Δεν αναφέρεται λέξη γι’ αυτό. Ούτε για το ποιός θα πληρώνει στην Ελλάδα τη συντήρηση του έργου. Κανονικά πρέπει ΜΟΝΟ ο Δήμος Αμαρουσίου. Και κανονικά πρέπει ο Δήμος Αμαρουσίου να τα ζητήσει από τον Καλατράβα και όσους άλλους συνυπέγραψαν την καταβολή αυτού του ποσού.

Ανθρωποι που γνωρίζουν μας είπαν ότι προσπαθούν να κρύψουν την επικινδυνότητα του “καλατράβειου άγους” .

Το βάρος του είναι τρομακτικό και δεν μπορεί το έδαφος να το αντέξει γιατί κάτω από το Ολυμπιακό Στάδιο υπήρχαν από πολύ παλιά στοές από χωματοληψίες .

Με τα χρόνια και τις καιρικές συνθήκες είναι βέβαιο ότι το έδαφος θα υποστεί καθίζηση και επομένως θα χρειαστούν πρόσθετα έργα και πρόσθετα έξοδα. Και θα προσπαθήσουν να επιβαρύνουν τους πολίτες όλης της χώρας μέσω του προϋπολογισμού. Αν επιβαρύνουν, όπως στη Βενετία, μόνο τους κατοίκους του τοπικού Δήμου (Αμαρουσίου) τότε αυτοί θα αντιδράσουν, θα αποκαλυφθεί το μέγεθος του σκανδάλου και θα πρέπει να διαλέξουν: είτε την κατεδάφιση για μη επιβάρυνση στο μέλλον, όπως είναι το σωστό, είτε την αέναη συντήρηση με χρήματα των φορολογουμένων. Θα διαλέξουν προφανώς τη συντήρηση γιατί αν διαλέξουν κατεδάφιση αμέσως θα αρχίσουν οι αναζητήσεις ευθυνών και επιστροφή των χρημάτων…

Η είδηση για τη δίκη Καλατράβα ήρθε την επομένη της σφαλιάρας που έριξε στη Γιάννα με την αποχώρησή του ο απόστρατος στρατηγός της Αστυνομίας και σήμερα βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης στη Λάρισα. Εκεί η Γιάννα παρουσίαζε βιβλίο με το οποίο δίνει μαθήματα στους πολιτικούς αν και δεν έχει δοθεί ΠΟΤΕ ουσιαστικός απολογισμός για το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ που λέγεται «κόστος Ολυμπιάδας 2004»…

The post Ο Καλατράβα σε δίκη για το έργο-«μπούρδα»! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα