Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία – Ο Γιανουκόβιτς έπαυσε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων

Έκκληση ΝΑΤΟ να μην επέμβει ο στρατός – Σε διάλογο καλείται ο νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς αντικατέστησε σήμερα τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, λίγες ώρες αφότου η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε ότι άρχισε η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην οποία ενδέχεται να επέμβουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας.

Ο πρόεδρος διόρισε το ναύαρχο Γιούρι Ιλίιν στην

θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, παύοντας τον υποστράτηγο Βολοντίμιρ Ζαμάνα μετά από δύο χρόνια και μία μέρα στην ηγεσία, ο οποίος έχει αναδειχτεί ως ένας υποστηρικτής της «ειρηνικής διευθέτησης» της κρίσης, σύμφωνα με το κείμενο του διατάγματος που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, χωρίς ωστόσο να δοθεί καμία εξήγηση για αυτή την απόφαση του Γιανουκόβιτς.

Η αντικατάσταση της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας ακολούθησε την ανακοίνωση πιθανής επέμβασης του στρατού στους δρόμους του Κιέβου, μία ημέρα μετά τα επεισόδια τα οποία είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 26 ανθρώπων: 10 αστυνομικών, τουλάχιστον 14 διαδηλωτών, ενός δημοσιογράφου και μίας γυναίκας που υπέστη πολλαπλά τραύματα από σφαίρες.

Ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ έκανε έκκληση στους πολιτικούς ηγέτες της Ουκρανίας να αποφύγουν τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των διαδηλωτών, καθώς επίσης κάλεσε σε διάλογο με τη νέα στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Διαβάστε ακόμη όλες τις εξελίξεις για την Ουκρανία εδώ.

The post Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία – Ο Γιανουκόβιτς έπαυσε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα