Ο Μπάμπης Βωβός αμφισβητεί τη δωρεά του

Η δωρεά του δημαρχείου στο Δήμο Αμαρουσίου, αμφισβητείται από τον ίδιο τον δωρητή. Ο Μπάμπης Βωβός, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, ζητάει 500.000 από τον νυν δήμαρχο, Γιώργο Πατούλη, με το επιχείρημα ότι το εν λόγω ποσόν είναι καταβληθείς ΦΠΑ που κατέβαλε στο δημόσιο η κατασκευάστρια εταιρεία. Η απάντηση του δημοτικού συμβουλίου είναι ομόφωνη και στοιχισμένη

στην πρόταση του δημάρχου: « Ο Δήμος δεν χρωστάει τίποτε στον κ. Βωβό»…!!!

Παρά ταύτα, η κατασκευάστρια εταιρία, – ιδιοκτησίας κι αυτή του Μπάμπη Βωβού -, επιμένει στην εκδίκαση της αγωγής με την οποία ζητάει την άμεση πληρωμή των 510.627 ευρώ επιβαρυμένο με τους νόμιμους τόκους. Ταυτόχρονα προτείνει έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό στα 100.000 ευρώ για να κλείσει οριστικά το θέμα…!!! Υπέρ του εξωδικαστικού συμβιβασμού τάσσεται ανεπιφύλακτα η νομική υπηρεσία του Δήμο με το σκεπτικό ότι είναι πολύ πιθανό μα κηρυχτεί…, « δικαστικά ευδόκιμη » η αγωγή με συνέπεια να πληρώσει μισό και πλέον εκατομμύριο ο Δήμος σε περιόδους σκληρής οικονομικής στενότητας…!!!

Η πρόταση – εισήγηση της νομικής υπηρεσίας γίνεται αποδεκτή κι από δημοτικούς συμβούλους της εποχής Τζανίκου, οι οποίοι τρέμουν στο ενδεχόμενο να γίνει δικαστικά αποδεκτή η αγωγή και να ακολουθήσουν καταλογισμοί σε βάρος τους αρκετά μεγάλων χρηματικών ποσών. Το πόσο θολή είναι η όλη υπόθεση της περίφημης δωρεάς, αναδεικνύεται από την περιγραφή που έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Γαρδέλης και γνωστοποίησε ότι…, «προκειμένου να εισέλθει η εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών εκείνη την περίοδο, κόπηκε πλασματικό τιμολόγιο με το ποσό της δωρεάς προς τον Δήμο Αμαρουσίου, το οποίο, όπως βεβαιώνεται γραπτώς και σαφώς, τόσο από τον τότε δήμαρχο Παναγιώτη Τζανίκο, όσο και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, εξοφλήθηκε πλήρως από την εταιρεία και δεν υπάρχει ουδεμία οικονομική εκκρεμότητα».

Το θέμα θα απασχολήσει και πάλι το ΔΣ, καθώς νομική και οικονομική υπηρεσία τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της εξωδικαστικής διευθέτησης του θέματος με την πληρωμή 100.000 ευρώ για να κλείσει άπαξ δια παντός …!!!

Γ. Σπ. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα