Ο «κατάδικός μου» προσπαθεί να καταπολεμήσει τους φόβους του

Ο «κατάδικός μου» σε σενάριο Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή και  Νίκου Σταυρακούδη, και σκηνοθεσία του Γιώργου  Παλούμπη, συνεχίζει να διασκεδάζει το Αθηναϊκό κοινό με πολύ έξυπνο χιούμορ, για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Διάνα στην οδό Ιπποκράτους.

Μία παράσταση βαθιά ανθρώπινη που θίγει προβλήματα τα οποία απασχολούν όλους τους ανθρώπους της σημερινής κοινωνίας. Κεντρικός άξονας στον οποίο κινούνται όλοι οι ήρωες είναι ο φόβος! Ο φόβος να φοβόμαστε, ο φόβος για το ξένο, ο φόβος για τον σύντροφό μας, ο φόβος για την εξάρτηση,

ο φόβος για τα πάντα….

Αυτοί που έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους τους, χωρίς απαραίτητα να ξέρουν ποιοι είναι ακριβώς και άρα χωρίς να μπορούν να τους καταπολεμήσουν, είναι :

Mία φιλόλογος (Ελένη Ράντου) εξαρτημένη συναισθηματικά από τον πρώην άντρα της και από αντικαταθλιπτικά χάπια, νιώθοντας μεγάλη ανάγκη να έχει την τέλεια τάξη στη ζωή της, όσο τέλεια σωστή και τακτοποιημένη γραμματικά είναι και η ελληνική γλώσσα.

Το παιδί θαύμα στον αθλητικό χώρο , που έχει χαρίσει αρκετά χρυσά στην Ελλάδα ως Βαλκανιονίκης  και  πρώην άντρας της Ελένης Ράντου (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με λάθος φόβο από αυτόν που στην πραγματικότητα τον απειλεί.

Ο καλύτερος φίλος του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη  (Μιχάλης Ιατρόπουλος) ο οποίος τον στηρίζει σε κάθε του βήμα μέχρι που τελικά είναι αυτός που τον φέρνει  αντιμέτωπο με τον φόβο του χωρίς όμως ο ίδιος να το ξέρει…

Δύο αλλοδαποί διαρρήκτες (Ορφέας Αυγουστίδης, Δημήτρης Καπετανάκος) που όμως διαφέρουν πάρα πολύ σαν άνθρωποι μεταξύ τους. Το μόνο κοινό τους σημείο είναι η γλώσσα και η ανάγκη για επιβίωση.

Κι ο μπαμπάς της Ελένης Ράντου (Μπάμπης Γιωτόπουλος) ένας γλυκύτατος άνθρωπος με αλτσχάιμερ ο οποίος τελικά και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των έξι αυτών ανθρώπων.

Μία εξαιρετική παράσταση με ταλαντούχους ηθοποιούς οι οποίοι πραγματικά δίνουν τα πάντα στη σκηνή και σε κάνουν να νιώθεις μέρος της ιστορίας τους.

Το κοινό στην παράσταση της Κυριακής (28/10) ήταν τόσο απορροφημένο από αυτό που έβλεπε, που πολλές φορές ακουγόντουσαν χαμηλόφωνα σχόλια που κάνει κάποιος όταν βλέπει μια ταινία σπίτι του, κυρίως βέβαια γυναικεία σχόλια τα οποία συμβούλευαν την ηρωίδα για τα συναισθηματικά της.

Ένα τέτοιο σχόλιο λοιπόν, στάθηκε αφορμή να κάνει τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη να βάλει τα γέλια και να προσαρμόσει τις επόμενες ατάκες του σε αυτό που ακούστηκε από το κοινό.  Ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστο γιατί για λίγο ακόμα συνεχίστηκε η παράσταση με γέλια και από τους ηθοποιούς και από τους θεατές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει να πάει κάποιος να τη δει γιατί και το τέλος πολλές φορές καθορίζεται από τους θεατές.

Όπως έχει πει και η ίδια η Ελένη Ράντου, δεν έχουμε ένα στάνταρ τέλος, όλα μπορούν να αλλάξουν….

Φένια Κωνσταντινίδου.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα