Νύχτες μαγικές: “Λάδωμα” σε χρήμα και…ερωτικούς συντρόφους

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τo 2004 ο ελληνικός λαός ήταν ανύποπτος για την επερχόμενη οικονομική θύελλα. Τεχνητή ή όχι. Τότε ο Κ. Σημίτης τον διαβεβαίωνε ότι η ελληνική οικονομία είναι από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη. Και ζητούσε την επανεκλογή του. Ο αντίπαλός του, Κ. Καραμανλής, υποστήριζε ότι η οικονομία δεν πάει καλά και πρέπει να ψηφιστεί για να τη νοικοκυρέψει. Ίσως εννοούσε όπως είχε αρχίσει να νοικοκυρεύει τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος…
Οι δημοσιογράφοι πίεσαν τότε τον Κ. Καραμανλή να πει δημόσια πού θα βρει τα χρήματα για να απογειώσει την οικονομία. Εκείνος απάντησε εντέλει ότι θα βρει τα χρήματα, περιορίζοντας κατά το ένα τρίτο τις σπατάλες μαύρου χρήματος στον τομέα της Υγείας.
«Εάν πιάσουμε το 1/3 μόνο του μαύρου χρήματος στον τομέα της Υγείας, είναι αρκετό να χρηματοδοτήσουμε όλο το πρόγραμμα με το οποίο θα εξυγιανθεί και θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία» είπε ο Κ. Καραμανλής.
Μέχρι και την ανάθεση ερευνών στους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη καμία προσπάθεια περιορισμού των δαπανών δεν έγινε. Οι οικονομικοί εισαγγελείς αλλά και άλλοι επίσης δικαστικοί μετά την επιδρομή των ξένων δανειστών, τις άδικες και απάνθρωπες (λόγια αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε περίθαλψη και κοινωνική πρόνοια, άρχισαν να σκαλίζουν τον χώρο και ήδη υπάρχουν διώξεις και έρευνες.
Το συμπέρασμα είναι ότι στον χώρο της Υγείας πολυεθνικές μεγαθήρια έχουν επιβάλει καθεστώς χρηματισμού σημαντικών παραγόντων του χώρου, αλλά και γιατρών που έχουν νευραλγικές θέσεις στη δημόσια υγεία. Με τη μέθοδο της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων και των μηχανημάτων η Ελλάδα κατάφερε να έχει τις μεγαλύτερες δαπάνες στον χώρο των φαρμάκων και της Υγείας.
Τα δικαστικά γραφεία…

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση

Keywords
Τυχαία Θέματα