Ν.Νικολόπουλος: “Θα συμμαχήσω με το ΣΥΡΙΖΑ και τον…διάβολο!”

Συνεχίζει τις συναντήσεις με πρώην αλλά και νυν υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συγκροτήσει το «πατριωτικό τόξο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει που θα απομακρύνει το μνημονιακό κυβερνητικό μπλογκ. Ο Αχαιός ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και πρώην υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος, που το τελευταίο διάστημα «φλερτάρει» με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προσυνεδρίου του κόμματος του Πάνου Καμμένου και μίλησε στην «Κ» για τις ζυμώσεις του με το Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Στέλιο Παπαθεμελή. Ο άνθρωπος που στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει την τελευταία κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή «κυβέρνηση light» σχολιάζει πως ο Αντώνης Σαμαράς εφαρμόζει την «πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου» και συμπληρώνει πως θα συμμαχούσε με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και «με τον ίδιο το διάβολο» προκειμένου να διώξει τους «δαίμονες του Μνημονίου».

Αναφερόμενος στους στόχους του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος» την πολιτική κίνηση που δημιούργησε αμέσως μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι «σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Ο ρόλος μας και η ύπαρξή μας είναι να κάνει τον καλό αγωγό της θερμότητας. Να συνομιλούμε με όλα τα πρόσωπα, τα κινήματα, τις δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί απέναντι στην κυβερνητική πολιτική αλλά που ο καθένας κινείται μονάχος με αποτέλεσμα να μη γίνεται δυναμική παρέμβαση».

Καρατζαφέρης, Ψωμιάδης και Παπαθεμελής

Ο κ. Νικολόπουλος αποκαλύπτει πως για τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού συνασπισμού συζητά με τους Γιώργο καρατζαφέρη, Πάνο Καμμένο, Παναγιώτη Ψωμιάδη και Στέλιο Παπαθεμελή. «Συζητώ επίσης με το κόμμα των αποστράτων. Αλλά και με πρόσωπα που δεν έχουν την αίγλη και την αναγνωρισιμότητα την πανελλαδική. Θέλουμε όλα τα ρυάκια μικρά ή μεγαλύτερα να γίνουν ένας ποταμός που θα παρασύρει αυτό που σήμερα φαίνεται ως αήτητο».

Ο ίδιος συμπληρώνει πως δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος. Όπως δεν είχα επίσης πρόβλημα με καμία ηγεσία της Λεωφόρου Συγγρού. Δεν έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία εώς ότου το κόμμα έκανε λάθη στα οποία ήταν απαραίτητη η κριτική. Σας θυμίζω πως ακόμα και με τον Κώστα Καραμανλή έκανα λόγο για «κυβέρνηση light». Δυστυχώς η πολιτική που ακολουθείται δεν είναι πολιτική της ΝΔ. Είναι η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν έχει καμία σχέση με όσα έχουμε αποφασίσει στα συνέδρια. Με όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικ». Απολείει μάλιστα κατηγορηματικά την επιστροφή του στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

«Και με το ΣΥΡΙΖΑ θα συμμαχήσουμε, και με το διάβολο προκειμένου να διώξουμε τους δαίμονες. Έχω έρθει και σε επαφή με βουλευτές αλλά και με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια δεν αναφέρω ότι θα γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάω για μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρελθόν κάναμε κυβέρνηση με το Χαρίλαο Φλωράκη. Σήμερα η ΝΔ σχημάτισε κυβέρνηση με το Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το κόμμα του Τσοχατζόπουλου. Αλλά και με τον Κουβέλη και τη Ρεπούση που μίλαγε για το συνωστισμό στη Σμύρνη. Αυτή την ώρα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συμμαχία με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός.

Επαναλαμβάνει επίσης ότι δεν πρόκειται να προσχωρήσει σε κάποιο άλλο κόμμα. «Θέλουμε να κρατήσουμε την πολιτική μας αυτονομία ως κόρη οφθαλμού. Περιμένουμε να έρθει η ώρα όπου όλη η κοινωνική κεντροδεξιά παράταξη θα μαζευτεί κάτω από έναν κοινά αποδεκτά ηγέτη. Σήμερα μιλάμε για πολιτικές συνεργασίες, όπως έχουμε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Συνεργαζόμαστε επίσης με το Γιώργο Καρατζαφέρη που μας έδωσε πολιτικά στοιχεία προκειμένου να τα πάμε στη Βουλή. Σήμερα είναι ορατή και υπαρκτή μια μεγάλη συνεργασία και συμμαχία. Όταν έρθουν οι εκλογές τότε θα ανακοινωθεί η όποια εκλογική σύμπραξη. Με τον παρόντα χρόνο ο Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της συνεργασίας».

«Κλώστησαν τον Ψωμιάδη»

Σχολιάζοντας το «άδειασμα» της Νέας Δημοκρατίας στον Παναγιώτη Ψωμιάδη υπογραμμίζει «το σύνδρομο της γαιδουριάς αναφέρεται σε αυτό το συμπαθητικό ζώο, το γάιδαρο, που ενώ το αφεντικό του το ταΐζει, το φροντίζει, όταν ο γάιδαρος βρει την ευκαιρία ρίχνει μια κλωτσιά και πετάει κάτω το αφεντικό του. Αυτό το σύνδρομο το έχει και η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.Ενώ του ζητήσανε να τους ποτίσει, να τους ταΐσει και με την πρώτη ευκαιρία του δώσανε μια κλωτσιά και τον πέταξαν κάτω. Στον Παναγιώτη Ψωμιάδη μπορείτε να ανακαλύψετε εκατομμύρια Ελλήνων που πίστεψαν στον Αντώνη Σαμαρά και σήμερα τους έριξε μια κλωτσιά και τους οδήγησε στην εξαθλίωση».

«Κάνω συναντήσεις με πρώην υπουργούς, βουλευτές και μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι γέννημα θρέμα της ΝΔ και μπορώ να μιλάω με όλους και να μην κρύβομαι. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πατριωτικό τόξο. Είτε χρειαστεί να συμμαχίσουμε με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ είτε για τις δυνάμεις που αντιλαμβάνονται πως πρέπει να απομακρύνουμε το κυβερνητικό μνημονιακό μπλοκ. Στη μαρκίζα χωράνε όλα τα ονόματα. Πιστεύω πάντως πως στις επόμενες εκλογές περισσότεροι από 15 με 20 βουλευτές της ΝΔ δεν θα είναι στα ψηφοδέλτιά της αλλά σε απέναντι συνδυασμούς».

Υπό όρους με τη… Χρυσή Αυγή

Η συζήτηση πηγαίνει στη Χρυσή Αυγή. Τον ρωτάμε εάν θα αναζητούσε κάποιου είδους συνεργασία με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. «Δεν μου είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. Εκλογική συνεργασία αποκλείονται με τέτοιες δυνάμεις. Συνεργαζόμαστε μόνο όταν δίνουμε κοινό αγώνα για ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Για παράδειγμα στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ. Αφού ο Σαμαράς ήθελε να αθωώσει τον Παπανδρέου και το διάδοχό του το Βενιζέλο, δεν είχαμε άλλη δυνατότητα παρά να συμμαχήσουμε με δυνάμεις μέσα από τη Βουλή. Εκείνη την πρόταση την ψήφισε και το ΚΚΕ. Συμμάχησε δηλαδή το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή» καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.

πηγή: karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα