Νίκησε μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα(ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ-Θύελλα Ραφήνας 2-1

Με μεγάλο όπλο τους οπαδούς της, οι οποίοι ξεπέρασαν τις 20.000, η ΑΕΚ νίκησε τη Θύελλα Ραφήνας στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την φετινή σεζόν. Τα γκολ για τους “κιτρινόμαυρους” τα πέτυχαν ο Ντακόλ (30′) και ο Πλατέλλας (59′), ενώ για τη Θύελλα ο Ραμπαβίλας.

Η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας μεταξύ των δύο

ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η «Ένωση» είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποφεύχθηκαν τα ατομικά λάθη στην άμυνα. Από την ομάδα της Ραφήνας ξεχώρισε ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της Θύελλας, Ραμπαβίλας.

Για να μπει με το δεξί ο “Δικέφαλος” και να διώξει το άγχος, έπρεπε να πετύχει γρήγορο γκολ, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί στο 4′, από το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ, το οποίο, όμως, απώλεσε ο Ανάκογλου. Ο μέσος των “κιτρινόμαυρων” έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το δεύτερο χαμένο πέναλτι για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, καθώς και στο πρώτο ματς απέναντι στον Μανδραϊκό είχε χαθεί εκτέλεση από τα 11 βήματα.

Οι παίκτες του Δέλλα είχαν συνεχώς την μπάλα στην κατοχή τους, έπαιζαν στο μισό γήπεδο αλλά είχαν εμφανές πρόβλημα στην ανάπτυξη, μέχρι που ο Γεωργέας πήγε στα χαφ. Μετά το 20λεπτο, πάντως, δημιουργούσαν καλές φάσεις αλλά οι Ντακόλ και Κορδέρο δεν τις τελείωσαν σωστά. Καλύτερος της ΑΕΚ σε όλο αυτό το διάστημα ήταν ο Πλατέλλας, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε από τη δεξιά πλευρά και δημιουργούσε φάσεις για την ομάδα του.

Το γκολ όμως, στο 30′, ήρθε από την απέναντι πλευρά και συγκεκριμένα από τη σέντρα του Τσουμάγκα, με τον Ντακόλ να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Κατσιούλη και να κάνει το 1-0, το οποίο η Θύελλα Ραφήνας το κράτησε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Είχε, δηλαδή, την κατοχή της μπάλας συνεχώς και προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για το 2-0. Δεν το έκανε ο Ράμα με ωραία εκτέλεση φάουλ, δεν το έκανε ο Γεωργέας, δεν το έκανε ο Κορδέρο καθώς οι Κιτρινόμαυροι έκαναν φάσεις ανά δύο λεπτά, το έκανε τελικά ο Πλατέλλας στο 59′ μετά το λάθος του Ντόσκα.

Η ομάδα του Δέλλα συνέχιζε να φτιάχνει φάσεις αλλά τα χαλούσε όλα στο τελείωμα, για να επιβεβαιωθεί ακόμη μία φορά ότι υπάρχει πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Η είσοδος του Μπρέσεβιτς αντί του Ντακόλ δε βελτίωσε τα πράγματα και στο 74′ η Θύελλα Ραφήνας κατάφερε, από το πουθενά, να μειώσει (2-1) με τον Ραμπαβήλα στην αντεπίθεση!

Ο Δέλλας έριξε στο ματς τον Γροντή αντί του Σταθάκη και γύρισε τον Γεωργέα στο κέντρο της άμυνας, με την ΑΕΚ να έχει τις προϋποθέσεις και για τρίτο γκολ αλλά δεν… Οπως και να έχει, στην Ένωση πρέπει να κατάλαβαν ξανά ότι η διαφορά τους με τις άλλες ομάδες είναι τεράστια και γι’ αυτό θα πρέπει να βρουν τον τρόπο για να παίρνουν πιο ευρείες νίκες.

Αυτό θέλει και ο κόσμος, που δημιούργησε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, τραγουδώντας για την αγαπημένη του ομάδα, την οποία στηρίζει συνεχώς!

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρα, Τσουμάγκας (86’ Πεταυράκης), Σταθάκης (76’ Γροντής), Γεωργέας, Τσουκαλάς, Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Ράμα, Πλατέλλας, Ντακόλ (66’ Μπρέσεβιτς)

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Βλάσσης Χατζηαναστασίου): Κατσιούλης, Οικονόμου, Μπαξεβάνης, Ντόσκας, Τασιόπουλος, Γεραγωτέλης (52’ Ντούνης), Χαρακτίδης, Τσέλιος, Ραμπαβίλας, Πασσάς (52’ Κατσούγκρης), Δημοσπύρος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος (Λάρισας)

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα