Νιγηρία: 71 νεκροί από δύο εκρήξεις σε λεωφορεία που μετέφεραν εργάτες

Τραγωδία με πάνω από 71 νεκρούς και 124 τραυματίες σημειώσηκε τα περίχωρα της πρωτεύουσας της Νιγηρίας,της Αμπούζας, όταν έγινε έκρηξη σε κατάμεστο σταθμό λεωφορείων, σήμερα το πρωί εν ώρα αιχμής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Πρόκειται για την πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση που σημειώνεται κοντά στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας τα τελευταία δύο χρόνια.

Εικονολήπτης του Ρόιτερς είδε 20 πτώματα στον σταθμό της Νιανγιάν, περίπου οκτώ χιλιόμετρα νότια της Αμπούζα, και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άλλα 15 πτώματα

είχαν απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

«Περίμενα να μπω στο λεωφορείο όταν άκουσα μία εκκωφαντική έκρηξη και μετά είδα καπνό. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος», είπε η Μίμι Ντάνιελς που εργάζεται στην Αμπούζα. Ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη, είπε η ίδια.

«Περισσότερα από δύο λεωφορεία που μετέφεραν εργάτες κόπηκαν στη μέση από την έκρηξη. Είδα πολλούς επιβάτες του λεωφορείου νεκρούς και πολλούς τραυματισμένους», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Κίνγκλεϊ Ατζιμόμπι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης αλλά οι υποψίες στρέφονται προς την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Οι ισλαμιστές διεξάγουν εκστρατεία βίας στα βορειοανατολικά της χώρας.

The post Νιγηρία: 71 νεκροί από δύο εκρήξεις σε λεωφορεία που μετέφεραν εργάτες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα