Νέο πλήγμα για τον Φρανσουά Ολάντ: Κατρακυλά κι άλλο η δημοτικότητα του

Νέο πλήγμα αυτή τη φορά από τον πυρήνα της σοσιαλιστικής κυβέρνησής, δέχεται ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, βρέθηκε στο στόχαστρο της «Liberation», η οποία τον κατηγορεί για μυστικό ή μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία επικαλούμενη τον ιστότοπο της ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediapart, η οποία αποκάλυψε τον «ψεύτη», πρώην υπουργό Προϋπολογισμού, Ζερόμ Καουζάκ.

Την ώρα που το 62% των Γάλλων επιθυμεί κυβερνητικό ανασχηματισμό και το 77% υποστηρίζει

ότι οι Γάλλοι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, ο ένοικος των Ηλυσίων βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς εκτός από τους δύο στενούς συνεργάτες του που εμπλέκονται σε φορολογικό σκάνδαλο – τον Ζερόμ Καουζάκ, πρώην υπουργό Προϋπολογισμού ο οποίος παραδέχτηκε ότι διαθέτει μυστικό λογαριασμό και τον ταμία της προεκλογικής εκστρατείας του, Ζαν Ζακ Οζιέ και κατηγορείται ότι είναι μέτοχος υπεράκτιων εταιριών- ο Φρανσουά Ολάντ έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμα πονοκέφαλο: Την αποκάλυψη της αριστερής εφημερίδας ότι το βαρύ πυροβολικό της κυβέρνησής του, Λοράν Φαμπιούς, διατηρεί λογαριασμό στην Ελβετία.

Πάντως, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών διαψεύδει το δημοσίευμα κατηγορηματικά, κάνει λόγο για συκοφαντικούς ισχυρισμούς και δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά κατά της Liberation.

Keywords
Τυχαία Θέματα