Νεκρός ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Μια επίθεση που πραγματοποίησε ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχε αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ, επικεφαλής του Κινήματος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μια εξέλιξη η οποία χαρακτηρίζεται νέο πλήγμα για την πιο επίφοβη ένοπλη οργάνωση στη χώρα.

Ο Μεχσούντ είχε αναφερθεί ότι σκοτώθηκε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν. Ωστόσο αργά σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα) πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, αξιωματικοί του

στρατού και πηγές των εξτρεμιστών στη χώρα επιβεβαίωσαν πως σκοτώθηκε στην επιδρομή που έγινε στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ σκοτώθηκε στην επιδρομή του τηλεκατευθυνόμενου», είπε ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν είναι μια οργάνωση-ομπρέλα ένοπλων οργανώσεων που είναι χωριστή από τους Αφγανούς Ταλιμπάν αλλά διατηρεί στενή συμμαχική σχέση μαζί τους.

Ο Μεχσούντ είχε αναλάβει την ηγεσία του κινήματος τον Αύγουστο του 2009, όταν μια άλλη επιδρομή τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ είχε σκοτώσει τον προηγούμενο ηγέτη και μέντορά του.

Τέσσερα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι είναι νεκρός, προσθέτοντας ότι ένας σωματοφύλακας και ο οδηγός του ήταν ανάμεσα στους νεκρούς από την επιδρομή αυτή.

«Ανάμεσα στους νεκρούς, που είναι πολυάριθμοι, είναι ο προσωπικός σωματοφύλακας του Χακιμουλάχ, ο Ταρίκ Μεχσούντ, και ο οδηγός του, Αμπντουλά Μεχσούντ, δύο από τους πιο οικείους του ανθρώπους», είπε μια πηγή των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Κατά την πηγή αυτή, τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από την επιδρομή.

Πηγές των Ταλιμπάν τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς φέρονται ότι επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Μεχσούντ.

The post Νεκρός ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα