Νεφώσεις και βροχές για σήμερα Πέμπτη

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, φαινόμενα που το απόγευμα θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τις Σποράδες, περιμένουμε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013. Παράλληλα, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι πολύ αυξημένες και οι βροχές θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί

από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 20 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 19 στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 20 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις με σταδιακή ενίσχυση τοπικά σε πολύ θυελλώδεις εντάσεων 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Πολύ θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν τις βραδινές ώρες στον Κορινθιακό.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχή ή καταιγίδα μικρής διάρκειας τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις, ενώ τη νύχτα προς Παρασκευή θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα και πιθανόν τη νύχτα καταιγίδα, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα