Νέα Σμύρνη: Ξανά Υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Κουτελάκης – Σε αδιέξοδο ο Σταύρος Τζουλάκης

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Οριστικοποιείται το «πολιτικό διαζύγιο» δύο πρώην συμμάχων και συνεργατών, του Γιώργου Κουτελάκη και του Σταύρου Τζουλάκη.

Ο πρώην δήμαρχος, Γιώργος Κουτελάκης, επανέρχεται κι επίσημα, πλέον, ως διεκδικητής του δημαρχιακού Θώκου. Την επίσημη, δε, έναρξη του προεκλογικού του αγώνα την πραγματοποιεί στον κινηματογράφο Σπόρτινγκ την ερχόμενη Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Τον πρώην δήμαρχο ακολουθούν στην νέα του προσπάθεια για κατάκτηση του θώκου, οι παρακάτω.

Μαρία Ιακωβάκη,

Θόδωρος Καστόρης,

Αικατερίνη

Κουτετέ,

Φωφώ Μουτοπούλου,

Αφροδίτη Μάντζιου,

Ανδρέας Πάγκαλης,

Δημήτρης Μπίσαλας,

Διονύσης Αρκαδινός,

Φώτης Μαζαράκης,

Τάκης Τσακίρης,

Θάνος Αθανασίου,

Ελένη Κασίμη

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν 2 ακόμη την προσχώρησή τους στην ομάδα Κουτελάκη. Μέγας Άγνωστος Χ για τον κ. Κουτελάκη είναι και παραμένει η ευρύτερη αριστερά κι οι διεργασίες που θα λάβουν χώρα στο επόμενο διάστημα μέχρι και τις εκλογές του Μαΐου καθώς και οι σχέσεις που είχε ο πρώην δήμαρχος με συντρόφους του …, και πως τις έχει διαμορφώσει .

Πιστοί στον νυν δήμαρχο, Σταύρο Τζουλάκη δείχνουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οι παρακάτω,

Βαγγέλης Χατζατουριάν,

Πολύδωρας Συρίγος,

Γιώργος Κρικρής,

Κώστας Πούλιος,

Κώστας Τσοράκης,

Διονύσης Κονιδάρης,

Νόρα Γαλανοπούλου,

Τρύφωνας Αλικάτορας,

Παναγιώτης Γιατζίδης.

Μια απλή ανάγνωση στα ονόματα των συμβούλων πιστών στον απερχόμενο δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη θυμίζει παλαιό κραταιό ΠΑΣΟΚ καθώς οι περισσότεροι χαρακτηρίζονται ως παραδοσιακά πράσινοι. Κι εδώ ακριβώς εντοπίζεται η «πολιτική αδυναμία» του απερχόμενου δημάρχου. Πολιτική αδυναμία που οδηγεί τους επιτελείς του στην ανίχνευση άλλων πολιτικών ανοιγμάτων που κατά πολύ προκαλούν συνειρμούς συγκυβέρνησης.! Δεν είναι τυχαίο πως στους παροικούντες την Νέο Σμυρνιώτικη Ιερουσαλήμ κυκλοφορούν έντεχνα φήμες περί σύμπραξης της παράταξης του Σταύρου Τζουλάκη με την παράταξη του Στάθη Κούπα.

Από τη δική του πλευρά, ο μοναχικός και ταυτόχρονα έντιμος καθηγητής Στάθης Κούπας, – που μέχρι τώρα έχει δώσει μόνος του τον αγώνα ενάντια στα λογής – λογής κομματικά παρασκήνια – , προσπαθεί ( απεγνωσμένα είναι η αλήθεια ) να ενώσει την ευρύτερη κεντροδεξιά σε ένα σχήμα προκειμένου να εμφανιστεί αξιοπρεπώς στην εαρινή εκλογική αναμέτρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο έτερος γαλάζιας προέλευσης διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου, Νίκος Στέφος, επιμένει να εμφανίζεται ως ο μόνος ικανός να γίνει δήμαρχος, αγνοών λίαν αφελώς την πληθυσμιακή σύνθεση της Νέας Σμύρνης όσο και την αλλαγή που έχει επέλθει στην κοινωνία στα τέσσερα χρόνια της μνημονιακής πολιτικής.

Παράλληλα, φήμες έφεραν τον Γιάννη Μπρατάκο, γιό το πάλαι ποτέ ισχυρού Άγγελου Μπρατάκου, να προωθείται από το γαλάζιο κομματικό ιερατείο να δημιουργήσει νέα δημοτική παράταξη. Οι πρώτες προσπάθειες κατέδειξαν τη δυσκολία αν όχι και το πλήρες αδιέξοδο του εγχειρήματος.

Γ. Σπ. Π.

The post Νέα Σμύρνη: Ξανά Υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Κουτελάκης – Σε αδιέξοδο ο Σταύρος Τζουλάκης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα