Νέα εποχή για την Carrefour Μαρινόπουλος


Η σημερινή δημοσίευση του ισολογισμού της Carrefour Μαρινόπουλος στον οικονομικό Τύπο, αποκαλύπτει την τεράστια διαδρομή που έχει διανύσει ο όμιλος τους τελευταίους 12 μήνες αλλά και τη διάθεση της οικογένειας Μαρινοπούλου για ένα νέο ξεκίνημα.

Ο ισολογισμός δείχνει ότι το 2011 έκλεισε με ζημιές της τάξης των 255 εκατ. ευρώ. Αμέσως μετά ξεκίνησε η νέα στρατηγική οικονομικής ανόρθωσης. Το 70% και πλέον των ζημιών του 2011 δεν είναι επαναλαμβανόμενες αλλά έκτακτες και αφορούν τις ιδιαίτερες συνθήκες

εκείνης της χρονιάς.

Σήμερα αντιθέτως, τα ίδια κεφάλαια του ομίλου έχουν ήδη τριπλασιαστεί και διαμορφώνονται σε 454 εκατ. ευρώ έναντι 100.6 εκατ. το 2011.

Πριν από ένα περίπου μήνα, μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και με την Ελλάδα μεταξύ σφύρας και άκμονος, ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος ολοκλήρωσε μια ιδιαίτερα σημαντική Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, βάζοντας στα ταμεία του 350 εκατ. ευρώ “ζεστό χρήμα”.

Οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου φέτος μειώθηκαν θεαματικά σε 155.8 εκατ. έναντι 450 εκατ. ευρώ το 2011.

Η νέα εποχή για τα Carrefour Μαρινόπουλος είναι 100% ελληνική.

Ήδη υλοποιείται το πρόγραμμα υποστήριξης Ελλήνων παραγωγών ενώ ταυτόχρονα τα έσοδα του ομίλου θα ενισχυθούν από το άνοιγμα νέων καταστημάτων στα Βαλκάνια.

Η νέα εποχή έχει και νέα εικόνα όπως δείχνουν τα νέα μοντέλα καταστημάτων στο Carrefour Planet και το Carrefour Αλίμου…
Χρήστος Ν. Κώνστας

Πηγή: http://www.e-marketdeals.gr

Keywords
Αναζητήσεις
μαρινοπουλος ισολογισμος 2013, ισολογισμος μαρινοπουλος 2013
Τυχαία Θέματα