Άγριος καυγάς Δραγασάκη-Ζαρούλια στη Βουλή

Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή με αφορμή την απαγόρευση της εκδήλωσης της Χ.Α. κατά την οποία θα μοιράζονταν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες. Η ένταση εκδηλώθηκε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Δραγασάκη και τους βουλευτές της Χ.Α. Ελ. Ζαρούλια και Η. Παναγιώταρο.

Η βουλευτής Ελ. Ζαρούλια κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό, τον «παράνομα εκλεγμένο», όπως ισχυρίσθηκε,

δήμαρχο Αθηναίων και τον, όπως είπε, «ανεκδιήγητο υπουργό Προστασίας του Λαθρομετανάστη» Ν. Δένδια και έκανε λόγο για «παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νόμιμα εκλεγμένου κόμματος».

Ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης παρατήρησε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα το οποίο δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και μη. «Δεν υπάρχει καμία παραβίαση. Φέρτε μου το νόμο», αποκρίθηκε φωνάζοντας η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Γ. Δραγασάκης περιορίσθηκε να της επισημάνει την «αυθάδεια» που, όπως ανέφερε, επιδεικνύει.

Εν συνεχεία, και αφού η Ελ. Ζαρούλια ολοκλήρωσε την ομιλία της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο Γ. Δραγασάκης ανέγνωσε δύο άρθρα του Συντάγματος.

-Το άρθρο 2 παρ. 1 όπου τονίζεται ότι «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». «Βλέπετε του ανθρώπου, όχι του έλληνα ανθρώπου» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

-Το άρθρο 5 παρ. 2 όπου υπογραμμίζεται πως «όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων».

Ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλ. Παναγιώταρος δεν άφησε αναπάντητα τα όσα διάβασε ο κ. Δραγασάκης και είπε ότι «όταν είχαν γραφτεί τα διάφορα άρθρα του Συντάγματος δεν υπήρχε ψήγμα λαθρομετανάστη στη χώρα μας» και ότι «ο νομοθέτης δεν είχε υπόψη του ότι στην πατρίδα μας θα ήταν τρία εκατομμύρια μετανάστες».

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης του απάντησε ότι «δεν είχε υπόψη του και ότι μέσα στη Βουλή θα υπήρχε ένα κόμμα που θα υπονόμευε το Σύνταγμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα