Νέα δεδομένα για την υπεξαίρεση στη Γαύδο

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της υπεξαίρεσης περισσότερων από 530.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Γαύδου προκύπτουν μέσα από την έκθεση γραφολογικής και γραφοτεχνικής πραγματογνωμοσύνης που παρέδωσε στις 17 Ιουνίου στις αρμόδιες Ανακριτικές Αρχές ο ειδικός δικαστικός γραφολόγος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα που τονίζει ότι η έκθεση βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας, ο ειδικός δικαστικός γραφολόγος πιστοποιεί ότι 115 αποδείξεις

φέρουν την υπογραφή του δημάρχου Γαύδου Ευστράτιου Λαμπάκη ως εισπράξαντα.

Ζητούμενο στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν να διαπιστωθεί αν οι 131 αποδείξεις πληρωμής έχουν γραφεί και υπογραφεί από τον δήμαρχο του νησιού ή αν υπήρχε πλαστογραφία από τον τότε ταμία του Δήμου Γαύδου, ο οποίος ισχυριζόταν ότι δεν έκανε υπεξαίρεση, αλλά απέδιδε τις αναλήψεις που έκανε στον κ. Λαμπάκη, αφού του έκοβε απόδειξη. Από την πλευρά του ο δήμαρχος ισχυριζόταν ότι δεν είναι δική του η υπογραφή και μάλιστα είχε παρουσιαστεί αρχικά σχετική έκθεση γραφολόγου, η οποία δικαίωνε τους ισχυρισμούς του.

Ανατροπή

Μετά τον ορισμό όμως από τις Ανακριτικές Αρχές του ειδικού δικαστικού γραφολόγου και την έκθεση που παρουσιάζουν τα ‘Χ.Ν.’ φαίνεται να έχουμε ανατροπή των δεδομένων, αφού αυτή τη φορά δικαιώνεται ο ισχυρισμός του τότε ταμία του Δήμου.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο γραφολόγος αναφέρει ότι οι υπογραφές που έχουν τεθεί κάτω από τις ενδείξεις «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ» ή «Ο ΠΛΗΡΩΣΑΣ» σε 123 αποδείξεις πληρωμής έχουν χαραχθεί από τον τότε ταμία του Δήμου Γαύδου. Οι υπογραφές που έχουν τεθεί κάτω από τις ενδείξεις «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ» ή «Ο ΕΙΣΠΡΑΞΑΣ» σε 115 αποδείξεις έχουν χαραχθεί από τον δήμαρχο Γαύδου Ευστράτιο Λαμπάκη. Για τις υπόλοιπες οκτώ αποδείξεις ο γραφολόγος αναφέρει ότι «διατηρώ σχετική επιφύλαξη για τον προσδιορισμό του υπογράφοντος», η οποία οφείλεται «στο γεγονός της διαφοροποίησης γραφικού γνωρίσματος των κρινόμενων υπογραφών που εντοπίστηκε στην απόληξη της ληκτικής παράφας από το σύνολο των γνησίων υπογραφών του Ευστράτιου Λαμπάκη».

Στο τέλος των συμπερασμάτων του πάντως ο γραφολόγος σημειώνει πως «για τη διατύπωση των πιο πάνω συμπερασμάτων διατηρώ επιφύλαξη σύμφωνα με τις Αρχές της Δικαστικής Γραφολογίας λόγω μη δυνατότητας εξετάσεως των επίδικων αποδείξεων πληρωμής από το πρωτότυπό τους».

Ο δήμαρχος

Σε επικοινωνία της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα με τον δήμαρχο Γαύδου, ο κ. Λαμπάκης ανέφερε ότι γνωρίζει το περιεχόμενο της γραφολογικής έκθεσης και κληθείς να το σχολιάσει δήλωσε μόνο ότι «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».
Η υπόθεση που ήρθε στο φως από το 2011 αναμένεται πάντως να ξεκαθαρίσει στις δικαστικές αίθουσες, όταν θα βγει η οριστική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα