Η «μυστική» συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με την Φωτεινή Πιπιλή

Συνάντηση με την πρώην Αντιδήμαρχο Αθηναίων, Φωτεινή Πιπιλή με την οποία τους συνδέουν πολλά, είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ως γνήσια Αθηναία η Φωτεινή Πιπιλή, Βουλευτή Α Αθηνών της ΝΔ, τόνισε ότι στη συνάντηση με τον Σπηλιωτόπουλο έθεσε τους δικούς της προβληματισμούς,

ενώ χαρακτήρισε την Αθήνα ως την πιο τσαπατσούλικη πρωτεύουσα στην Ευρώπη.

«Επισκέφτηκα εδώ τον Άρη Σπηλιωτόπουλο με την ιδιότητα πάνω απ’ όλα της Αθηναίας, κυριολεκτικά Αθηναίας, και όχι με την ιδιότητα της Βουλευτή Α’ Αθηνών. Του έθεσα τους δικούς μου προβληματισμούς και τις δικές μου απαιτήσεις για την επερχόμενη δημοτική αρχή. Τολμάω να χαρακτηρίσω δυστυχώς το χωριό μου, που είναι η Αθήνα, ως την πιο τσαπατσούλικη και απολίτιστη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Και γιατί το λέω αυτό. Είναι μια πόλη που τα έχει όλα αλλά δεν έχει πεζοδρόμια για να περπατούν οι πεζοί, γιατί συνήθως κυκλοφορούν πιο πολλά μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια και υπάρχουν πιο πολλά τραπεζοκαθίσματα από καφετέριες πάνω στα πεζοδρόμια και τις πλατείες που είναι δικαίωμα αποκλειστικά των πεζών».

Ακόμη αναφέρθηκε στην έλλειψη καλλωπισμού του πρασίνου: «Δεύτερον, δεν υπάρχει καμία παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων τα τελευταία χρόνια ως προς τον καλλωπισμό των ήδη υπαρχόντων στοιχείων πρασίνου, δεν υπάρχει καμία αισθητική ως προς την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη. Με δυο λόγια αυτό που απαιτώ από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ως Αθηναία επαναλαμβάνω, είναι να κοιτάξει επιτέλους τον πολιτισμό της καθημερινότητας που είναι ότι πιο σημαντικό για τον πολίτη αλλά και για την πρωτεύουσα της Ελλάδος».

Από τη μεριά του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε ότι με την Πιπιλή τους συνδέουν πολλά: «Με τη Φωτεινή Πιπιλή μας ενώνει η κοινή μας επιλογή να μείνουμε στην Αθήνα. Μένουμε στο κέντρο της Αθήνας, είναι επιλογή ζωής, αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα ίδια προβλήματα με σημαντικότερο όλων την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας.

Ήταν λοιπόν λογικό, αναμενόμενο με έναν άνθρωπο με τον οποίο με συνδέουν πολλά, αλλά κυρίως με μια Αθηναία η οποία έχει υπηρετήσει στο Δήμο της Αθήνας και γνωρίζει τα προβλήματα από πρώτο χέρι, να ζητήσω να έχω τη δική της άποψη, τη δική της γνώμη όσον αφορά και τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής αλλά και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη σημερινή όψη της Αθήνας».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αθήνα μπορεί να γίνει πιο προσιτή και αγαπημένος προορισμός όλο το χρόνο: «Μια Αθήνα η οποία πράγματι είναι βρώμικη, άναρχη, και κυρίως είναι αδιάφορη για τον πολίτη, για τον κάτοικο, ακόμα και για τον περαστικό. Η Αθήνα μπορεί να γίνει ένας τόπος προορισμού 12 μήνες το χρόνο και πάνω απ’ όλα μια Αθήνα όπως εμείς τη θέλουμε και την ξέρουμε που θα είναι μια πόλη με λάμψη, φωτεινή, καθαρή και δίπλα στον πολίτη».

The post Η «μυστική» συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με την Φωτεινή Πιπιλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα