Μητσοτάκης: Τους ίδιους βουλευτές θα έχει η κυβερνητική πλειοψηφία και στις 26 Μαϊου

Υπέρ της εκτίμησης που διατύπωσε ο Γιώργος Σταθάκης περί πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που το άθροισμα των ποσοστών Ν.Δ-Ελιάς είναι μικρότερο από αυτό που θα καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της ευρωκάλπης εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε εάν το διακύβευμα είναι η κυβέρνηση τετραετίας, γιατί πρέπει να γίνεται σύνδεση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

Πρόσθεσε επ αυτού πως τους ίδιους βουλευτές θα

έχει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή και την επομένη των ευρωεκλογών.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε πως ένα τέτοιο ακραίο σενάριο θα δρομολογούσε με κάποιο τρόπο πολιτικές εξελίξεις.

Για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας δια της επανεγκόλπωσης της ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό συνασπισμό σχολίασε ότι δεν βλέπει καμία τέτοια προοπτική και πρόσθεσε «και δεν θεωρώ ότι θα είναι και ωφέλιμο».

«Μετά τις εκλογές θα πρέπει να υπάρξει ένα φρεσκάρισμα της προγραμματικής συμφωνίας», είπε, ενώ σε ότι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση δήλωσε πως πρέπει να πάμε πλέον σε 200 βουλευτές με αλλαγή του εκλογικού νόμου.

The post Μητσοτάκης: Τους ίδιους βουλευτές θα έχει η κυβερνητική πλειοψηφία και στις 26 Μαϊου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα