Μιχελάκης: «Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Για την τροπολογία σχετικά με την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων, τη θεωρία των δύο άκρων αλλά και για το σχέδιο «Καλλικράτης», μίλησε ο στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτό θα ήταν το ευκταίο (σ.σ.: να ψηφιστεί με τη συναίνεση όλων των κομμάτων η αναστολή χρηματοδότησης ). Είναι κάτι που θα έπρεπε κανονικά να το επιδιώκουμε όλοι και δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η αντίδραση» είπε αρχικά, για να σχολιάσει

στη συνέχεια τη θεωρία των δύο άκρων.

«Από εκεί και πέρα, το ζήτημα είναι εάν υπάρχουν ακραίοι και ακραίες συμπεριφορές, από μεμονωμένα στελέχη. Εγώ δεν κάνω τέτοιες ταυτίσεις όμως (σ.σ.: ΣΥΡΙΖΑ με Χρυσή Αυγή). Το ζήτημα είναι τι φοβάται κανείς».

«Στην τροπολογία που έχουμε καταθέσει για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων που τελούν υπό δικαστική κρίση, έχουμε βάλει δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Το ένα αφορά την εγκληματική δραστηριότητα και το άλλο την τρομοκρατική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει μόνο το ένα άρθρο, αυτό για την εγκληματική δραστηριότητα. Τι φοβάται;», επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης.

Τέλος, αναφορικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» ο υπουργός Εσωτερικών, υπογράμμισε: «Δεν αγγίζει κανείς θέμα αλλαγής καλλικρατικών δήμων. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Αν έχει ξεκινήσει μια συζήτηση από τις τοπικές κοινωνίες, είναι η αρχή του «Καλλικράτη», ένα νησί, ένας δήμος. Σε ορισμένα νησιά, όμως, όπως η Λέσβος ή η Κέρκυρα, έχουν δίκιο στα τοπικά ζητήματα. Είναι πολύ μεγάλα νησιά και επειδή οι αποστάσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες, υπάρχει εκεί ένα ζήτημα που έχουν αναδείξει οι τοπικές κοινωνίες και από εκεί μπαίνει το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτά θα τα συζητήσουμε όταν θα καταθέσουμε το νομοσχέδιο».

Πηγή: tanea.gr

The post Μιχελάκης: «Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ;» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα