Μιχελάκης:« Η είσπραξη του φόρου ακινήτων, να γίνεται από τους ΟΤΑ»

«Κάποτε θα πρέπει να ισχύσει και στην Ελλάδα, η είσπραξη του φόρου ακινήτων να γίνεται από τους ΟΤΑ» υπογράμμισε σε δήλωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, στον Alpha 98,9.

Αναλυτικά, ο υπουργός τόνισε πως αυτό συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και ανάλογα με το τι ποιότητα υπηρεσιών θέλει να έχει ο κάθε δήμος, θα ορίζει και το ύψος του φόρου που θα μπαίνει πάνω από τα ακίνητα.

Επίσης, ανέφερε πως ο κάθε δήμος θα μπορεί

και μέσα στα όριά του να ορίσει, αν το κρίνει σκόπιμο, διαφορετικό επίπεδο φορολογίας.

«Η μεταφορά της είσπραξης του φόρου στους ΟΤΑ ήταν ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι ένα θέμα που προέκυψε ξαφνικά λόγω κρίσης» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «πρόκειται για ένα μέτρο που ενισχύει κατά πολύ, την αυτοτέλεια των δήμων, γιατί παύουν να εξαρτώνται οικονομικά από το κράτος».

«Το ποσό που προϋπολογίζει το κράτος να εισπράξει από το φόρο ακινήτων αντιστοιχεί σχεδόν στο ποσό που δίνει το κράτος στους δήμους περίπου 3 δισ. Θεωρώ ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να μπορέσει να μπει στο τραπέζι και να ξεκινήσει άμεσα η συζήτησή του» κατέληξε.

The post Μιχελάκης:« Η είσπραξη του φόρου ακινήτων, να γίνεται από τους ΟΤΑ» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα