Αποφασισμένη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη

Εξακολουθεί να διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ φαίνεται ότι η ηγεσία του κόμματος είναι αποφασισμένη να μην προχωρήσει τελικά στη στήριξη της υποψηφιότητάς του.

Στηνη Κοζάνη μετέβη ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος , Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος αναμένεται-σύμφωνα με πληροφορίες-να ζητήσει από τον Θ.Καρυπίδη να

παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του, προκειμένου να εκτονωθεί η εσωκομματική ένταση.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα ερωτηθεί τι εννοούσε και αν εννοούσε αυτά που έγραψε για τη Χρυσή Αυγή, τους Εβραίους, τον Ηλία Κασιδιάρη κλπ.

«Αν τα εννοούσε, όχι υποψήφιος δεν θα είναι, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο δεν θα μπορεί να περάσει» ήταν το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Σκουρλέτης, απηχώντας σαφώς τις θέσεις της ηγεσίας του κόμματος.

Είναι φυσικό, πρόσθεσε, εάν επιμείνει στις θέσεις αυτές (ο κ. Καρυπίδης), ότι η υποψηφιότητα αυτή δεν μπορεί να περάσει. Κανένας δεν θα ταυτίσει την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ με αντισημιτικές θέσεις, σχολίασε επίσης.

Αντίθετα, ο κ. Σκουρλέτης παρείχε πλήρη κάλυψη στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βουδούρη, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής τα τελευταία χρόνια έχει διαγραφεί δύο φορές από τα κόμματα στα οποία βρισκόταν (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), λόγω των αντιμνημονιακών απόψεών του.

Τελικά, πάντως, η τύχη της υποψηφιότητας του κ. Καρυπίδη, αλλά ενδεχομένως και του κ. Βουδούρη, η υποψηφιότητα του οποίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου επίσης συναντά αντιδράσεις, θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Για τον λόγο αυτό, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Σε κάθε περίπτωση, πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όποτε και αν αυτή τελικώς πραγματοποιηθεί, θα προηγηθεί σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με στενούς του συνεργάτες, για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι να λυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα που έχει προκύψει με την υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη, το οποίο προκάλεσε διάσπαση στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς και να εξασφαλίσει τη στήριξή στην υποψηφιότητα Βουδούρη. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία.

The post Αποφασισμένη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα