Μια «πονηρή» προσθήκη στο Σύνταγμα που βάζει τέλος στα σενάρια εκλογών

Συνεχίζοντας το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Π για το πως η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει οριστικό τέλος στο ενδεχόμενο εκλογών μετά από παραίτηση βουλευτών και σύμφωνα με όσα περιέγραψε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αρκεί μια νομοθετική ρύθμιση η οποία δε θα επιτρέπει την αναπλήρωση εδρών με την διεξαγωγή εκλογών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Π», η ρύθμιση αυτή θα έρθει ως συμπλήρωμα μιας προσθήκης που υπήρξε στο άρθρο

25 του Συντάγματος από τον κ. Βενιζέλο ως εισηγητής τότε του ΠΑΣΟΚ στην Αναθεώρηση του Συντάγματος που ξεκίνησε το 1996 και ολοκληρώθηκε το 2001. Η προσθήκη αυτή αφορά την παράγραφο 3 του άρθρου 25 που αναφέρει ότι « H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται». Τέτοια «καταχρηστική» θα θεωρηθεί και η τυχόν ομαδική παραίτηση βουλευτών που μοναδικό σκοπό θα έχει την αποσταθεροποίηση και την δημιουργία εντυπώσεων.

Έτσι αν παραιτηθεί κάποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής τη θέση του θα καταλάβει αυτόματα ο αναπληρωτής χωρίς ο τελευταίος να έχει δικαίωμα παραίτησης οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση βάζει οριστικό τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών και αφαιρεί το δικαίωμα από κάποιους να την χαρακτηρίσουν αντισυνταγματική.

Keywords
Τυχαία Θέματα