Μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πριν απ΄ όλα ,ίσως και πριν από τον καθορισμό αρμοδιοτήτων της πολιτικής ηγεσίας θα πρέπει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να δώσει εντολή στα Γενικά Επιτελεία να «τρέξουν» με ταχύτητα αστραπής τις μεταθέσεις- τοποθετησεις των στελεχών. Ο Ιούνιος τελειώνει και υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες. Εκκρεμότητες που όμως καθορίζουν ζωές οικογενειών.

Πέρυσι πάρα πολλά στελέχη πέρασαν ένα δραματικό

καλοκαίρι. Δεν γνώριζαν που θα μετατεθούν και αυτό δεν έχει να κάνει με την …περιέργειά τους και την αγωνία τους, αλλά με το πως θα σχεδιάσουν τη ζωή των οικογενειών τους. Σε ποιο σχολείο θα πρέπει να γράψουν τα παιδιά τους για παράδειγμα.

Δεν είναι κρυφό . Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις μεταθέσεις- τοποθετήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το «μαγείρεμα». Οι κομματικές παρεμβάσεις , τα «κοινωνικά αιτήματα» και οι «μπαρμπάδες» που έλεγε και ο Μεϊμαράκης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε στην πρώτη τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής ότι θα κρατήσει εκτός ΥΠΕΘΑ τα κόμματα. Η καλύτερη ευκαιρία για να αποδείξει ότι πραγματικά εννοεί αυτά που είπε είναι να δώσει εντολή να τελειώσουν τα Γενικά Επιτελεία ότι εκκρεμότητες έχουν με τις μεταθέσεις – τοποθετήσεις. Θα είναι ένα πάρα πολύ καλό μήνυμα προς το προσωπικό που δοκιμάζεται αλλά και προς τους «μπαρμπαδες» που δεν λένε να καταλάβουν ότι η χώρα δεν αντέχει πια τις πρακτικές τους.

Πηγή. Onalert

Keywords
Τυχαία Θέματα