Μετανάστες θέλουν δημιουργία συντονιστικού οργάνου

Μεταναστευτικές κοινότητες ανακοίνωσαν πως επιδιώκουν τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να «ακούγεται η δική τους φωνή», όπως είπαν χαρακτηριστικά κάποια μέλη.

Στην ουσία, μέσα από αυτή την κίνηση θα προσπαθήσουν να μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται οι ίδιοι, αντί να μιλούν όλοι οι υπόλοιποι για αυτούς.

Συγκεκριμένα, το όργανο αυτό θα εκπροσωπεί 20 κοινότητες μεταναστών και τρεις αφρικανικές οργανώσεις.

Μάλιστα, ο Σέιτ Αλντογκάν, Κούρδος από την Τουρκία, κάλεσε την ελληνική Αριστερά,

τα συνδικάτα και τα κόμματα να πάρουν θέση, ενώ είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αποκτούμε τη μορφή δαίμονα στην ελληνική κοινωνία» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, όπως η ανεργία, η έλλειψη δημόσιας υγείας, η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια, αποδίδονται στους μετανάστες.

Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις μεταναστών, τις οποίες καταδικάζουμε. Αλλά για ένα μαμούνι θέλουν να κάψουν όλο το στρώμα,   είπε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: Μιλούν για τους μετανάστες σαν να μιλούν για κατσαρίδες. Μας γέννησε και εμάς μια μάνα.

Θα πάμε στα Ηνωμένα Έθνη, στη Διεθνή Αμνηστία, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα ελληνικά δικαστήρια. Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι απειλούν την ασφάλειά μας. Εμείς είμαστε κομμάτι των Ελλήνων εργαζομένων, είμαστε μαζί τους και θα αγωνιστούμε μαζί».

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα