Μετά την δόση αλλάζει η Κυβέρνηση

Το ασταθές πολιτικό περιβάλλον  και η επίτευξη της δόσης είναι τα δυο καίρια ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση, σε σημείο τέτοιο που η πρωθυπουργία εστιάζει πλέον στο εσωτερικό της.

Συμφωνίες με το εξωτερικό που έχουν ήδη επιτευχθεί ,αλλά και ορισμένες που έχουν δρομολογηθεί από καιρό, ανακοινώνονται σε συγκεκριμένα διαστήματα ώστε να καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες στο λαό.

Δεδομένου βέβαια ότι το σκέλος της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης δεν είναι διαδικασία η οποία μπορεί να αποδώσει εν μία νυκτί, ο πρωθυπουργός θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ τη σταθεροποίηση

του εσωτερικού της κυβέρνησης.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η κυβερνητική συνεργασία, στην παρούσα φάση αποτελεί το εχέγγυο της αναγκαίας υπέρβασης των διακρίσεων στο εσωτερικό της κοινωνίας και αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της κοινωνικής συνοχής.

Ως εκ τούτου, προσανατολίζεται τις επόμενες ημέρες σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με ενισχυμένους ρόλους για το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Είναι προφανές ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να παρέμβει στις επιλογές των δύο εταίρων του αναφορικά με τα πρόσωπα και την πολιτική τους διαδρομή και παρουσία.

Στο τραπέζι παραμένει ακόμη και το ενδεχόμενο οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης να οριστούν ως αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ως ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Τόσο στο εσωτερικό ότι «η κυβέρνηση ήλθε για να μείνει» παρά τις όποιες παραφωνίες καταγράφονται κατά καιρούς.

Αλλά και στο εξωτερικό, σε μία κρίσιμη για την ελληνική οικονομία στροφή, κατά την οποία η σταθερότητα της κυβέρνησης αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Πηγή: newspostTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα