Μεγάλη πυρκαγιά σε δημοφιλές θέρετρο στο Αϊντάχο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην ορεινή περιοχή του Σαν Βάλεϊ του Αϊντάχο στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ έχουν εξοχικές κατοικίες.

Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν περίπου 1.200 πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που απειλεί άμεσα περισσότερα από 2.000 σπίτια.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη πάνω από 42.000 εκτάρια βλάστησης ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να ελέγξουν μόνο το 8% από τα μέτωπα της φωτιάς, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα Inciweb, που παρέχει πληροφορίες σχετικά

με τις πυρκαγιές.

Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση 2.200 κατοικιών σε μια περιοχή όπου πολλοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Μπρους Γουίλις, ο Τομ Χανκς και ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους έχουν σπίτια, καθώς πρόκειται για ένα δημοφιλές θέρετρο χειμερινών διακοπών με πίστες για σκι.

Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούσαν τη Δευτέρα, με υψηλές θερμοκρασίες 33 βαθμών Κελσίου και ισχυρούς ανέμους, αλλά και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Η φωτιά ξεκίνησε όταν ένα αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες σε ένα κοντινό αυτοκινητόδρομο.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα