Μέχρι τον Μάρτιο του 2013 ελεύθερος ο Πιστόριους

Ο Όσκαρ Πιστόριους αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τον Μάρτιο του 2013, , οπότε και θα δικαστεί, καθώς κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενακμπ.

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης βρέθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια όπου ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ

ανακοίνωσε ότι η δίκη του θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου του 2014.

«Θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως τις 20 Μαρτίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας κατά την έναρξη της διαδικαστικής ακροαματικής συνεδρίασης, στη διάρκεια της οποίας ο Πιστόριους πρόκειται επίσης να ακούσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Αν κατηγορηθεί για φόνο εκ προμελέτης, κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο 26χρονος Πιστόριους εμφανίσθηκε στο δικαστήριο μαζί με την αδελφή του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ, με τους οποίους προσευχήθηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση. Οι τρεις τους κρατιούνταν από τα χέρια, όσο η Εμέ απήγγελλε μια προσευχή. Ο Πιστόριους είχε την πλάτη γυρισμένη στις κάμερες, αλλά δάκρυα κυλούσαν στα μάτια του.

Ο Πιστόριους ισχυρίζεται ότι μπέρδεψε την κοπέλα του, Ρίβα Στέενκαμπ, με εισβολέα στην οικία του και την πυροβόλησε μέσα από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου τη νύχτα της δολοφονίας.

Οι κατήγοροι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι ο πυροβολισμός ήταν προσχεδιασμένος, κατηγορία που αν ευσταθεί επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Αν ζούσε σήμερα η Ρίβα Στέενκαμπ θα γιόρταζε τα 30α γενέθλιά της…

Keywords
Τυχαία Θέματα