Μέχρι σήμερα η καταβολή του δώρου Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα-Ποιοί το δικαιούνται

Μέχρι σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη καλούνται οι εργοδότες να καταβάλουν στους εργαζόμενους το δώρο του Πάσχα σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ. Δικαιούχοι είναι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Για τον υπολογισμό του ποσού λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου

μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το παραπάνω διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό ενώ αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης του εργαζόμενου, ή απόλυσης, δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία έχει ως εξής: 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα. Να σημειωθεί πως το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

The post Μέχρι σήμερα η καταβολή του δώρου Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα-Ποιοί το δικαιούνται appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα