Με τον Β.Μειμαράκη ο Τ. Νίκολιτς

Ο κ.Νίκολιτς μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Κ.Παπούλια και τον Ευ.Βενιζέλο,  επισκέφθηκε και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου επικεφαλής οκταμελούς αντιπροσωπείας, στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ivan Mrkic, ο Υπουργός Πολιτισμού και Ενημέρωσης κ. Bratislav Petrovic, όπως και ο Πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα κ. Dragan Zupanjevak. Από την ελληνική πλευρά, στη συνάντηση

μετείχαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Νάκος και ο Πρέσβης της χώρας μας στο Βελιγράδι κ. Δημοσθένης Στωίδης.

Προσφωνώντας ο κ. Μεϊμαράκης τον Σέρβο Πρόεδρο δήλωσε:

«Σας υποδεχόμαστε με χαρά στη Βουλή των Ελλήνων. Η επίσκεψή σας στη χώρα μας συνιστά μια μεγάλη μέρα για τις σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας. Θεωρώ ότι από τις συζητήσεις σας με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα προκύψουν εποικοδομητικά συμπεράσματα. Τα Κοινοβούλια των χωρών μας μπορούν να διευρύνουν και να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία τους, προς το συμφέρον των πολιτών των δύο χωρών αλλά και των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε στην ευρύτερη περιοχή»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, απαντώντας στην προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής, είπε:

«Κύριε Πρόεδρε, διετέλεσα είκοσι ένα έτη βουλευτής. Υπήρξα και Πρόεδρος του Σερβικού Κοινοβουλίου. Αλλά στη Βουλή των Ελλήνων αισθάνομαι ως αρχάριος.Διακατέχομαι από αισθήματα συγκίνησης και χαράς γιατί βρίσκομαι στο λίκνο του πολιτισμού. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε ακόμα στενότερη συνεργασία, ιδιαίτερα στο επίπεδο μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων. Χρειαζόμαστε την εμπειρία σας κυρίως όσον αφορά την πορεία μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δείτε ακόμα: 

Συνάντηση του Τ.Νίκολιτσ με Κ.Παπούλια-Ευ.ΒενιζέλοTι είπαν ο Παπούλιας με τον Νίκολιτς για την κρίση στην Ελλάδα

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα