Με το ένα πόδι εκτός ΠΑΣΟΚ η Τζάκρη, μετά την επίθεση στον Σαμαρά

Όψιμη αντάρτισσα αποδείχθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη του ΠΑΣΟΚ, η οποία κατά τη χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας που αφορούσε τον συμψηφισμό των χρεών και των οφειλών της ΕΥΔΑΠ με το Δημόσιο -από πολλούς θεωρήθηκε ως προάγγελος αποκρατικοποίησης- δεν στήριξε την κυβερνητική τροπολογία, αλλά ψήφισε «παρούσα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία»,

στην περίπτωσή της η υποκρισία και οι ιδιοτελείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες χτύπησαν «κόκκινο», αφού είναι η ίδια βουλευτής η οποία στις 29 Ιουνίου του 2011 ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο λέγοντας ένα μεγαλοπρεπές «Ναι», μαζί με πολλά άλλα, στην ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας.

Η συνέχεια πάντως ήταν το ίδιο… απολαυστική με την παλινωδία των ψήφων, καθώς με επεξηγηματική της ψήφου δήλωση, η κυρία Τζάκρη επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον για ξεπούλημα της χώρας το οποίο έχει βαφτίσει σε «success story». Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο προέβη σε νέα δήλωση-δήθεν διορθωτική-, στην οποία δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά στον πρωθυπουργό, αλλά απλά διευκρινιζόταν ότι ψήφισε «παρούσα» επειδή διαφωνεί με τους όρους της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης.

Όπως ήταν φυσικό, η όλη χθεσινή συμπεριφορά της κυρίας Τζάκρη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ωστόσο περιορίστηκε στο φραστικό «άδειασμα» μέσω κύκλων. Και αυτό γιατί λόγω των εύθραυστων ισορροπιών θέμα διαγραφής της δεν τέθηκε. «Η κυρία Τζάκρη έχει ψηφίσει τα ίδια πράγματα που προβλέπει η τροπολογία και το 2009 και το 2011» ήταν η διαρροή των κύκλων του ΠΑΣΟΚ. Πάντως η κυρία Τζάκρη (που η στάση της έρχεται να προστεθεί στις ανταρσίες των Απ. Κακλαμάνη και Π. Κουκουλόπουλου τις προηγούμενες ημέρες) φέρεται ούτως ή άλλως με το ένα πόδι εκτός ΠΑΣΟΚ.

Η τροπολογία, η οποία εκτός από τον συμψηφισμό οφειλών στην ΕΥΔΑΠ επί της ουσίας καταργούσε και τα υψηλά εφάπαξ στην ΕΥΔΑΠ, πέρασε παρά το αντάρτικο Τζάκρη, αφού 51 βουλευτές ψήφισαν «Ναι» έναντι 44 «Όχι». Λίγη ώρα νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της αντιπολίτευσης, η οποία τον κατηγορούσε ότι ξεπουλά την επιχείρηση. «Διευκολύνουμε την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην ΕΥΔΑΠ και αίρουμε στρεβλώσεις, υπερβολές και προνόμια στην ΕΥΔΑΠ. Τίποτα άλλο», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα