Με ειδικό βαγόνι-Εκκλησία η μεταφορά του Σταυρού του Αγ. Ανδρέα (ΦΩΤΟ)

Με ειδικά διαμορφωμένο βαγόνι τρένου σε Εκκλησία αναχώρησε ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα από τη Μόσχα μαζί με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.Κύριλλο για το Κίεβο. Θυμίζουμε ότι το ιερό κειμήλιο έχει μεταφερθεί στη Ρωσία από την Πάτρα για τους Εορτασμούς της 1025ης επέτειου από την βάπτιση της Χώρας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος αφού αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για τους εορτασμούς, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “το πιο σημαντικό πράγμα στους

εορτασμούς είναι η μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα, όπου συγκέντρωσε Προκαθημένους και εκπροσώπους εκκλησιών για να προσευχηθούμε από κοινού.”

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι “ήταν ιστορική η συνάντηση που είχαμε με τον κ. Πούτιν στο Κρεμλίνο, διότι συζητήσαμε θέματα που αφορούν ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο.”

“Τώρα αναχωρούμε με το τραίνο για το Κίεβο, όπου ξεκινά το προσκύνημα μας για την μητέρα των ρωσικών πόλεων“, πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Μόσχας εισήλθε στο ειδικό βαγόνι όπου τοποθετήθηκε ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα, όπου τον προσκύνησε πριν την αναχώρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα