«Μας κυβερνάει αόρατη οικονομική χούντα!»

Η εξέταση που έκαναν στη Βουλή οι κ.κ. Απ. Κακλαμάνης, Πρ. Παυλόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου στον «χειριστή» κ. Παπακωνσταντίνου αποτελεί κυριολεκτικά ξεβράκωμα. Αποκορύφωμα αποτελεί η διαπίστωση του κ. Κακλαμάνη ότι «η χώρα νομίζει ότι έφυγε η δικτατορία», αλλά συνεχίζεται με μιας μορφής οικονομική χούντα.
Ο κ. Παυλόπουλος ήταν ο πρώτος που έθεσε θέμα για το πού είναι το πρωτότυπο της «λίστας

Λαγκάρντ» και ποιοι μπορεί να εκβιάζουν με αντίγραφό του στο παρασκήνιο, αφού δεν υπήρξε επίσημη παραλαβή με πρωτόκολλο.
Στο επόμενο φύλλο, και αν χρειαστεί και στο μεθεπόμενο, θα δημοσιεύσουμε όλο τον διάλογο μεταξύ των κ.κ. Κακλαμάνη – Παπακωνσταντίνου – Παυλόπουλου. Στο δισέλιδο αυτό παραθέτουμε τα κύρια σημεία-τίτλους και ο φάκελος αφιερώνεται στην εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, κ. Κωνσταντοπούλου, για αντικειμενικότερη εικόνα στη σχέση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης (το ρεπορτάζ στις σελίδες 22-26).
Ακριβώς επειδή οι αποκαλύψεις στη Βουλή είναι εξαιρετικά σοβαρές, αλλάξαμε την τελευταία στιγμή, λόγω δυσκολίας στην ανεύρεση των Πρακτικών της συνεδρίασης, την ύλη της στήλης αυτής, ώστε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, μέσα από τα Πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την τύχη της «λίστας Λαγκάρντ».

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το ερώτημα είναι το εξής. Αυτό το πρωτότυπο, πού είναι; Ή εάν το πρωτότυπο είναι αυτό που έφτασε στον εισαγγελέα, όπως μας είπε ο κ. Διώτης και ο κ. Βενιζέλος, το αντίγραφο πού είναι; Ποιος το κράτησε; Γιατί αυτή την ώρα, σας διαβεβαιώ όλοι έχουμε μείνει με την εντύπωση –και εμείς και η δικαιοσύνη, να είστε βέβαιος γι’ αυτό– ότι το μοναδικό, το πρωτότυπο και μοναδικό CD είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Δεν έχει κανείς κρατήσει τίποτε άλλο. Μας λέτε, όμως, ότι βγήκε αντίγραφο.
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Συγγνώμη, κύριε Παυλόπουλε. Όχι «της δικαιοσύνης». Δεν είναι «της δικαιοσύνης», είναι «του οικονομικού εισαγγελέα». Δεν είναι δικαιοσύνη ο κ. Πεπόνης, έχει αναχθεί σε «μάγιστρο» της δικαιοσύνης. Συγγνώμη για τη διακοπή, αλλά κατακρατά αυτή τη στιγμή την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ». Εμείς επί δύο μήνες αντί να ζητάμε να μας φέρει τη λίστα, μόλις προχθές το ζητήσαμε.
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Για μένα ο όρος «δικαιοσύνη» είναι ευρύτερος και περιλαμβάνει και την εισαγγελία. Αν μιλούσα για δικαστήριο, δεν θα έβαζα την εισαγγελία μέσα. Είναι οικονομικός εισαγγελέας, αλλά για να μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντά του αυτά, κατά το Σύνταγμα, κύριε Κακλαμάνη, πρέπει να είναι αντίστοιχα με τα δικαστικά. Εν πάση περιπτώσει, ας μην ανοίξουμε αυτή την κουβέντα εδώ.
Πάντως, εδώ υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, διότι είχαμε μείνει με αυτή την εντύπωση και εδώ ή το πρωτότυπο ή ένα αντίγραφο κάπου υπάρχουν, εκτός από αυτό που έχει ο κ. Πεπόνης, για να ικανοποιήσω τη θέση του κ. Κακλαμάνη. Πού είναι αυτό;
Επίσης, μας είπατε ότι με τον κ. Καπελέρη μέχρι το τέλος και πριν φύγετε και πριν έρθει ο κ. Διώτης συζητάγατε γι’ αυτό κ.λπ.. Ο κ. Καπελέρης –και παρακαλώ να δείτε τα Πρακτικά– ξέρετε τι μας είπε; «Μου έδωσε» λέει «κάποια ονόματα να δω το

Keywords
Τυχαία Θέματα